fredag 21 augusti 2009

Rasmus till AZ Alkmaar???



Enligt Aftonbladet ska det nu vara mer eller mindre klart att Rasmus Elm lämnar Kalmar FF för holländska AZ Alkmaar. Inget konstigt val, men heller inte det optimala om ni frågar mig.

Ok, Aftonbladet har haft fel förut och kan nog ha det det här gången också. Senaste veckan har texter under rubriken "Aftonbladet avslöjar" senare visat sig helt felaktiga. Tänker på dopade jamaicaner, kvinnliga löpare som visst ska vara män osv osv. Så det finns all anledning att vara en smula skeptisk även den här gången. Vad är det man brukar säga till mamma och barnen...
- Tro inte på allt du läser i tidningarna.

Men att döma av vad som nått Redaktören från olika insatta källor (även tidningar) så visst kan bladet ha rätt den här gången. För visst handlar det om antingen AZ Alkmaar eller Bayer Leverkusen. Nu verkar affären med Leverkusens mittfältaren Tranquillo Barnetta dra ut på tiden och är en anledning till att Rasmus då skulle få mindre speltid i det tyska laget. Där av valet av AZ där han med största sannolikhet får speltid i ett tänkt 4-4-2 system.

Ponera då med att det är sant att Rasmus går till Holland. Tja, det är en sämre liga än den just nu på allvar mest växande ligan, Bundesligan. Samtidigt är Eredevisie så pass bra att den unge mittfältaren kommer att utvecklsa avsevärt de kommande åren. Allt för att sedan passa in i en bättre liga i stil med Bundesliga, Premiere Leauge eller varför inte La Liga. Italien? Nej bevara oss väl. En liga i kris med ständiga mutskandaler, maffiabossar som styr och allt sämre reultat i CL. Nej, det vore inget klokt val för kloke Rasmus Elm.

Fördelen med en hollandsflytt är ju också att Kalmar FF kan få procent på killen när han säljs vidare. Vilket han naturligtvis kommer att göra. Välkomna pengar i KFFs kassakista med andra ord. Se bara vad Zlatan har gett Malmö FF genom åren, även om jämförelsen för övrigt kanske inte är relevant. En annan fördel som jag ser det är att Rasmus skulle återförenas med Ari i AZ. Å just där finns en poäng med att det faktiskt finns en gnutta sanning i Aftonbladets artikel. Kalmar har redan en bra relation med mästarklubben. Något som förstås gör en affär med AZ Alkmaar lite enklare.

AZ Alkmaar är kort sagt en het potatis just nu och en klubb som i alla fall jag tror kommer passa Rasmus Elm rätt bra. Där kan han utvecklas i lugn och ro och redaktören kan via sitt Canal + abonnemang följa både Rasmus, Ari och Viktor Elm i deras öden och äventyr i tulpanernas förlovade land. Men... jag hade hellre sett honom i Bayer Leverkusen.

Få se vad Barometern kan gräva fram idag i ärendet Elm??? Östran räknar jag inte med längre. Sällan först med nyheter på webben längre.

Fakta: AZ Alkmaar
Grundad: 1967.
Arena: DSB Stadion (17 500).
Coach: Ronald Koeman.
Spelsystem: 4-4-2.
Ligamästare: 1981, 2009.
Uefacupen: 2:a 1981, semifinal 2005.
Stjärnor: Lagkaptenen Stijn Schaars, anfallaren Ari da Silva, mittfältaren David Mendes da Silva. Övriga svenskar: Pontus Wernbloom.

/Redaktören

Inga kommentarer: