fredag 14 augusti 2009

Match mot Gelfe

Det är dags för Kalmar FF att visa vad laget kan utan sin stora stjärna Rasmus Elm. Det är dags att visa att kollektivet KFF visst kan spela boll utan bollgeniet själv i laget. Det är dags att visa vilka som vill vara med och fajtas i den oerhört jämna serien som kallas Allsvenskan.

Ok, både Rasmus och Emin Nouri är avstängda i hemmamötet mot Gefle. Ett Gefle som slog självaste Elfsborg i Borås i förra omgången. De båda avstängningarna känns visserligen, men kommer också att bevisa att det finns så otroligt mycket fotboll i det här gänget att en förlust inte nödvändigtvis behöver bli verklighet bara för att inte Rasmus och Emin finns med. Kalmar har rest sig både två och tre gånger när spelare som då var lagets stjärnor lämnade föreningen för proffslivet.

Förra omgågnen bröts en lång svit av matcher utan förlust för Kalmar. Å det mot ett i dagsläget svagt HBK. Matchen var ett bottennapp från svenska mästarna och revanschlustan inför morgondagens match har nog bara vuxit och vuxit i gruppen. Även om Gefles Yannick Bapupa är i högform så kommer han och övriga Gefle få det tufft mot Kalmar på Fredriksskans.

KFF jagar en tätplats i allsvenskan och vägrar släppa jakten på ännu ett SM-guld just nu. Jag tror att Nanne ingjutit en hel del självförtroende i gubbarna inför Geflematchen och nu är det bara att gå ut på det gröna gräset och spela ut allt man har inombords. Gefle kommer att få lida för nederlaget i Halmstad förra veckan. Nu är det inte konstgräs längre och då är Gefle ett rätt lätt byte. Speciellt på bortaplan även om statistiken där är rätt jämn, 3-3-3.

Statistiken säger vidare att på de senaste 7 matcherna lagen möts på Fredriksskans har Kalmar 4 segrar, 2 matcher har slutat oavgjort och Gefle har vunnit 1.
Gefle har 2 raka segar med sig men förlorade dessförinnan dubbelt mot HIF. Så mina positiva tankar står kvar. Trots att Rasmus Och Emin saknas.

Redaktörens tips: 3-1

Truppen httar du här.
Rätt kul artikel om Rasmus på fotbollförbundets hemsida.

/Redaktören

Inga kommentarer: