lördag 15 augusti 2009

Tappad poäng mot Gefle kan bli dyrbart


Ett mål av Mendes räckte inte.

Kalmar FF åkte på ett onödigt poängtapp hemma mot Gefle i en match som slutade 1-1. En tappad poäng som kan visa sig dyrbar i och med att Elfsborg gick och vann på Söderstadion.

En matt första halvlek på Fredriksskans gav en mer intensiv tillställning i den andra då också målen föll. När Daniel Mendes satte 1-0 i den 58:e matchminuten så trodde i alla fall jag att nu lossnar det väl ändå. Ok, spelet blev bättre, men hela tiden tilläts Gefle att komma onödigt högt upp i banan gång efter gång. Rapporterna sa att Marcus Bergs brorsa Jonathan var vass där framme på sin ytterposition. Och... så kom också kvitteringen av Yannick Bapupa med knappa kvarten kvar att spela. Han som jag igår skrev var i högform och KFF var tvugna att se upp med. Aj aj aj!

Reinaldo ersatte väl rasmus helt ok. För vad sjutton ska man kräva. Men att ändå inte kunna hålla ihop det hela och släppa in ett mål samtidigt som man bara gör ett framåt tyder på en viss svaghet just nu. Trodde faktiskt att KFF var på väg åt det andra hållet. Mot en enorm formtopp. Nu är vi inte oslagbara hemma heller visade det sig. Första krysset hemma på Fredriksskans i år. Måtte det inte bli för många. Det är nämligen raka vägen till tapp i tabellen.

Nä, jag är besviken över två borttappade poäng. Gefle är ett lag Kalmar FF ska besegra på hemmaplan. Hoppas nu bara att Nanne har en plan för hur laget ska komma ur den här negativa trenden???

/Redaktören

2 kommentarer:

Owe sa...

Jag gillar inte att vara negativ.

Men samtidigt borde det vara så att vi genom att visa grundinställing att vi skall visa aggressivitet, fokusering, vilja, att alltid vilja vinna, att det skall få göra ont att vinna.

För att vinna krävs det att vi skapar målchanser, målchanser skapar vi genom att skjuta på mål många många försök gärna med ett tillslag, och att vi rör på oss hela tiden, och inte stoppar upp anfallen.

Om vi tar ledningen skall vi fortsätta att anfalla och spela med hög aggressivitet.

Vi vinner inga matcher genom att spela andefattigt utan vilja att vinna hur detta är möjligt är en stor fråga eftersom laget endast har de allsvenska matcherna att koncentrera sig på.

När vi har lyckats ta ledningen så är det bästa att inte backa hem utan att fortsätta med anfallspel med hög aggressivitet med förstånd.

Vi skall sluta upp med att spela småplottrigt i försvaret vi har säkert tappat minst 8 - 10 poäng genom att spela mer eller mindre huvudlöst i försvaret.

Det måste till skärpning och koncentration på det som är vår / deras uppgift.

Det krävs att vi visar bestämdhet i försvaret.

Det krävs att vi rör på oss och inte har växt fast i planen.

I nästa match mot AIK kan det endast bli bättre om vi tar och plockar fram viljan och aggressiviteten samt vågar skapa målchanser utan att spela omständigt det är viktigt att spela med fart och fläkt.

Kom igen och kämpa för Kalmar FF genom våga att vinna.

Redaktören sa...

Jodu! Nog sjutton måste det vågas skjutas mer. Det håller jag med om.
Matchen mot AIK blir ju oerhört viktig med tanke på poängläget i tabellen.
Kan ibland få för mig att hela Rasmus- och nu även David Elmryktean stör truppen en hel del också. Fokus på fel ställe om man säger.
Var väl lite samma sak förra året med Viktor och året innan med Santin, Ari och hela bunten.