lördag 1 augusti 2009

Nu kör vi över Elfsborg


Får Medes sätta en till i morgon mot Knalleborg?

I matchen mot mot Elfsborg slipper Kalmar FF att fokusera i onödan på det där plastgräset som ställer till det för de flesta lag som åker till Borås. Elfsborg är ett lag som inte spelar särdeles bra på bortaplan och har faktiskt bara 3 segrar utan platsgräset. Det ska KFF dra nytta av.

Kalmar FF är också ett av seriens just nu formstarkaste lag med 7 allsvenska matcher i rad utan förlust. De 5 senaste är dessutom segrar. Elfsborg kommer till spel med en ruskig urladdning mot portugisiska Braga i benen där de vann med 2-1 borta. Det ska KFF dra nytta av.

Samtidigt stormar Elfsborg fram som aldrig förr i allsvenskan och har på kort tid tagit ledningen i tabellen med sina 33 ihopspelade poäng. Dessutom har man gjort en ny fin värvning till klubben när Gefles Amadou Jawo skivit på för boråsarna. Dock är det frågetecken kring Jawos medverkan eftersom han ådragit sig en lättare axelskada. Annars saknas förutom Jawo bar tre spelare i gärsternas trupp. Jari Ilola (s), Martin Ericsson (s), Mathias Florén (s).

Kalmar FF har, för att vara den här tiden på året, det ganska gott ställt på skade och avstängningssidan. Mikael Eklund (s), Marcus Lindberg (s), Erik Israelsson (s), Tobias Carlsson (s), är faktan om truppen så här dagen före.

I morgon är det 19: e gången lagen möts i Allsvenskan. 7 gånger har KFF vunnit och 7 segrar har det blivit för Elfsborg. Fem fajter har slutat med kryss.

Nu är det dags för Kalmar FF att ta över initiativet i den statistiken och se till att Kalmar FF då har 8 segrar på Fredriksskans mot Elfsborgs 7. Faktum är att jag tror och känner mig positiv till en seger i morgon. Det bygger jag på följande:
- Elfsborgs bortastatistik
- Kalmars form och flyt just nu
- Rasmus Elm och
- att Elfsborg ju inte kan vara obesegrade i serien hur länge som helst.
Dessutom behöver man ju inte bli nervös längre om nu Elfsborg skulle göra första målet i matchen :)

Det är helt enkelt dags för Kalmar FF att äta i kapp försprånget i tabellen och gå upp på 33 pinnar även de. Det är dessutom dags för storpublik på Fredrkisskans. När detta skrivs hade 5441 biljetter sålts till matchen. Även blaskorna tror på publikfest. Till och med vädret verkar bli kanon. So be there!!! Själv sitter jag fast på världscupen i cykel i Vårgårda. Känns ju stort en sådan här fotbollsfestdag i Kalmar :(

2007 och 2008 blev det seger för Kalmar med 2-1 hemma på skansen.
Redaktörens tips: Precis som vanligt... 2-1

/Redaktören

Inga kommentarer: