fredag 12 mars 2010

Allsvensk premiär


Premärdags i fotbollsallsvenskan och "Bagarn" tror på KFF.

Lördag kl 16:00 är det äntligen dags för allsvensk premiär för Kalmar FF som tar emot förra årets tvåa IFK Göteborg. Mötena och dusterna mot göteborgarna på Fredriksskans har varit många de senaste åren och statistiken är rätt jämn lagen emellan.

På de senaste 5 åren har lagen möts 8 gånger i Allsvenskan, Svenska-cupen och Supercupen på Fredriksskans. 3 gånger har KKF vunnit, 1 match har slutat oavgjort och 4 gånger har IFK Göteborg stått som segrare. På lördagseftermiddagen är det meningen att den statistiken ska vara helt jämn.

För även om jag imponerats av gästerna under försäsongen så blev det ju stryk för dem i deras första tävlingsmatch. 0-1 på Råsunda i Supercupfinalen mot AIK. Kalmar FF imponerade storligen på mig i lagets sista träningsmatch på försäsongen när de enkelt besegrade Halmstad BK med klara 3-0. Ett tajt, stabilt och offensivt KFF såg rysligt bra ut.

Men en premiär är alltid en premiär och de brukar ju som bekant sluta 0-0. Ska man se till de senaste bilderna från Fredriksskans så talar ju inte underlaget för någon skönfotboll precis. Frågan är då vilket av lagen som är bäst på "tjongarfotboll"? För det lär bli långa bollar på flitigt springande anfallare.

Vad talar då för Kalmar FF? Jo, formen, vikten av att aldrig vika ner sig och "Bagarns" tips. Träffade Patrik "Bagarn" Rosengren i går i samband med ett reportage inför Allsvenskan. På frågan om vilket lag som vinner allsvenskan blev svaret:
- Eeeh, Jag hoppas Kalmar FF tar hem guldet i år.
Nu var tyvärr ljudkvaliteten lite sviktande i bilen där vi gjorde intevjun den här dagen så svaret kom tyvärr inte med i själva inslaget. Men tror "Bagarn" på KFF så vinner KFF.

Vad talar då mot Kalmar FF. Givetvis hela den urtrista och jobbiga historien om och kring Yannick Bapupa. Att få en spelare dömd till 2 års fängelse för våldtäkt dagen innan en premiär höjer ju inte direkt moralen i laget. Går Kalmar oberört ur den historien så kan inget lag i världen rubba KFF. Sedan var det väl inte optimalt att provspelande, Johann Smith, sprang in i en bänk och bröt benet idag heller förstås. Tuffa rubriker för Allsvenskans häftigaste gäng.

Redaktörens startelva:
P Wastå
E Nouri-T Carlsson-P Arajuuri-S Larsson
T Eriksson-H Rydström-D Sobralense
A Dauda-R Santos-D Mendes

Redaktören tips: 2-1

/Redaktören

Ps. Inslaget med "Bagarn" sänds i kvällens sportnytt SVT2 kl 22:00

Inga kommentarer: