fredag 26 mars 2010

Inför Kalmar FF - IF Elfsborg


Det gäller att se upp med bland annat Anders Svensson
på lördag.

Lördag eftermiddag. www.yr.no spår 7 mm regn över Fredriksskans klockan 16:00 när avspark sker mellan Kalmar FF och Elfsborg. Det i en match mellan två lag där statistiken de senaste åren pekar på ett jämnt resultat.

Regn vet ju alla boråsare hur man ska freda sig mot. Men om IF Elfsborg är lika bra på att sparka boll i regn på ett sunkigt (men tydligen godkänt) underlag det vet jag mindre om. Det jag vet är att de senaste 8 gångerna Kalmar FF tagit emot detta gulsvarta lag så har KFF vunnit 3 gånger, 2 matcher har sluta oavgjort och 3 gånger har gästerna stått som segrare. Noterar också att de 3 senast gångerna lagen möts på Fredriksskans så har Kalmar FF vunnit alla 3.
2-1 (2007), 2-1 (2008) och 3-1 (2009). Konstateras kan att statistiken de 3 senaste säsongerna torde vara mer i likhet med dagens lag än för typ 4 år sedan då Elfsborgs senaste seger på Fredrikskans var ett faktum.

Men 2010 så har Elfsborg så här långt 1 seger och 1 oavgjord, där den senaste segern hemma mot HBK imponerade storligen på de flesta. 6-0 och en ny stjärna har fötts under boråshimmelen. Johan Larsson heter han som formligen sprungit sönder sina motståndare under de 2 första matcherna i årets Allsvenska. Förutom målkalaset senast så snackas det ju mycket om Elfsborgs fina spel, men oförmågan att kunna göra mål. James Keene har en märklig förmåga att bränna chanser. Hoppas den oförmågan att hitta rätt håller i sig även på lördag e m. IFE är ett bollsäkert lag med bra kortpassningsspel. Även om deras spel 2010 ser rakare och mer direkt ut än det plotter de tidigare sysslat med. Av underlaget att döma så kan det vara så att boråsarna kommer att störas mer av den usla mattan än vad Kalmar kommer att göra. Även om KFF också är ett mer spelande lag i år och gärna ser att underlaget är i godkänt skick så inbillar jag mig att de rödvita gänget klarar ett sämre underlag bättre än Elfsborg.

För KFFs del så har det snackat mycket om att i år ska vi göra mer mål än någonsin. Hittills har det bara blivit 1. Klart underkänt om ni frågar mig. Nu har Mendes återhämtat sig mer än nog efter sin magsjuka, Santos ser bättre och bättre ut och Dauda lär få spela från start igen, trots en del att önska från nigerianens sida. För någon Jael eller Sacramento lär vi inte få se. Bägge är tydligen avstängda av Nanne efter att de missat en DVD-genomgång och skitit i att komma till träningen. Hur är det möjligt? När man läser om interna bråk där Jael ännu en gång varit inblandad i så undrar man ju hur det står till där inne i omklädningsrummet på Fredriksskans??? Ingen lysande uppladdning inför mötet med Elfsborg. Vad händer med vår stolta 100-årsjubilerande förening?
Laget som finns kvar då? Jag ser gärna att Berisha nu får chansen mellan stolparna istället för Wastå som jag tycker darrar. Osäkerheten sprider sig allt mer i backlinjen när vår trotjänare får vakta målet. Själv darrar jag så läktaren rasar varje gång bollen är där inne i boxen. För Wastås reflexräddningar på skott utifrån är det fortfarande inget fel på. Men ändå: In med Berisha trots att erkänt duktiga Elfsborg står för motståndet.
Tobbe Carlsson är väl vad jag förstått fortfarande skadad vilket öppna för Linberg-Arajuuri i mittförsvaret. För inte kan väl Nanne chansa på Lantz ännu en gång. Nä! Ytterbackarna är självskrivna. Mattias Johanssons tid kommer. Ärligt talat så vet jag inget om vare sig form eller eventuella skador på supertalangen.
Mittfältet är inget att yra om. Sobralense, Rydström och Eriksson funkar bra. Även om jag vill se mycket mer av Eriksson som har en enorm potential och att Sobralense spelar på topp hela 90 minuter och inte försvinner så där ur matcherna, vilket har varit tendensen so far. Tyvärr lär nog unge Israelsson få börja på bänken, men kan mycket väl komma in.
Anfallet lär bli Mendes, Santos och Dauda när nu brassarna Jael och Sacramento ställt till det för sig själva.

Kalmar FF har de två inledande matcherna börjat matcherna mycket bra för att sedan sjunka tillbaka och dö helt i andra halvlek. Nu gäller det att stå upp i 90 minuter och hålla igång sitt egna spel om det ska bli 3 poäng mot Elfsborg. Det räcker inte med 25-30 minuter bra spel. Mod behöver ingjutas och kamp och kraft och allt det andra som 100-åringen stått för de senaste lyckosamma säsongerna. Ut och kämpa grabbar och spela hem 3 poäng till föreningen.

Redaktörens startelva:
Etrit Berisha
Emin Nouri, Marcus Lindberg, Paulus Arajuuri, Stefan Larsson
Daniel Sobralense, Henrik Rydström, Tobias Eriksson
Daniel Mendes, Ricardo Santos, Abiola Dauda

Redaktörens tips: 1-0

Ha ha ha! En Kapten Rydström i högform i högform i veckans avsnitt av Studio Kalmar FF. Stor underhållning. Speciellt inledningsvis av samtalet =)
/Redaktören

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas Nanne följer din laguppställning Redaktör'n!

Lantz har varit duktig genom åren men tiden har sprungit förbi honom nu...har gått och blivit bekväm.