lördag 20 mars 2010

Inför Trelleborg - Kalmar FF


Det var då det. Nu är det dags för match mot Trelleborg igen.

Trelleborg borta kan tyckas som en enkel motståndare för Kalmar FF. Men se upp. Tom Prahl har alltid en knippe rävar bakom öronen och statistiken bakåt i tiden talat för seger för TFF hemma på Vångavallen.

På de senaste 7 mötena (alllsvenskan, superettan och svenska cupen) i Trelleborg har skåningarna gått segrande ur matcherna 4 gånger. 1 gång har det slutat oavgjort och bara 2 gånger har Kalmar FF stått som segrare. 2007 och 2009 kom Kalmars segrar. Men guldåret 2008 vann TFF med 2-1 och visade att laget minsann kan spela boll. I förra säsongens seger för KFF så var det Santos som inledde målskyttet efter 18 minuter. Skåningarna kvitterade då i den 51 matchminuten innan Dauda sprätte in segermålet bara 7 minuter senare. Ett scenario som mycket väl kan komma att upprepas på söndagseftermiddagen. För nu måste Kalmar med både Santos och Dauda där framme börja att producera.

Kalmars inledande 25 minuter mot IFK Göteborg i premiären har det stötts och blötts om mycket nu. Men de var riktigt riktigt bra. Dit, precis dit måste Kalmar hitta igen om det ska bli några poäng i skåneland. Dock med en väsäntlig skillnad. Bollen ska in. Inga mer ribskott och brända straffar nu. Nä, nu ska bollen in. Gärna flera gånger om.

Nanne har talat om att "i år ska vi göra ännu fler mål". Tack för det säger jag och tänker att förra säsongen så "bonkade" Kalmar in flest mål i allsvenskan tillsammans med IFK Gbg. 53 stycken. Nu är det upp till bevis grabbar. Jael säger sig ju trivas allt bättre i sin nya omgivning och att det går lättare för varje dag. Fast han har nog en bit kvar innan målen kommer trots allt. Nåväl, ett bättre målskytte tillsammans med en tätare defensiv än sist borde borga för en seger för smålänningarna. Något jag också tror på.

Förra säsongens niondeplacerade lag, Trelleborg, kommer förstås att göra allt för att sätta stopp för den drömmen. Det blev 0-0 i premiären mot Halmstad och det var väl egentligen ett resultat som inte stämmer med tanke på det man kan trycka på vad gäller Trelleborg årgång 2010. För Trelleborg är ett lag som har något svagare defensiv men också något starkare offensiv än i fjol. Defensiven har sakta men säkert urholkats och namn som Sloth och Bengtsson har lämnat klubben. Offensivt har klubben däremot förstärkts med Mattias Adelstam. Lägg därtill Andreas Drugge, Andreas Wihlborg och Fredrik Jensen i en tänkt 4-1-4-1 uppställning och det ser riktigt vasst ut framåt för TFF. Där måste Kalmars försvar vara på tårna och inte stå på hälarna i defensiven som senast i premiären. Lägg därtill att ska Trelleborg vinna så ska man göra det hemma på Vångavallen.

När det gäller Kalmars laguppställning så tycker jag att i stort samma elva bör starta som senast. Med undantag för Tobias Carlsson då som ju är skadad. Där förväntar jag mig att Marcus Lindberg går in i mitten berdvid Arajuuri. På mitten vette sjutton om unge Israelsson finns med från start. Fast varför inte? Ändå landar min startelva enligt förljande...

Redaktörens startelva:

P Wastå
E Nouri-M Lindberg-P Arajuuri-S Larsson
T Eriksson-H Rydström-D Sobralense
A Dauda-R Santos-D Mendes

In med Jael om det inte funkar framåt. Lite intressant vore det ju också om Nanne skulle våga ställa Berisha mellan stoplarna. Men det ska vi väl inte våga tro... nä... nej... nja... eller??? Nä, men senare under säsongen kanske...

Redaktörens tips: 1-2

/Redaktören

Inga kommentarer: