söndag 21 mars 2010

Kryss och motorstopp i Trelleborg


Det finns en del att fundera över för Nanne.

Trots taxi i spridda skurar till arenan, eftersom bussen gått sönder, så lyckades Kalmar FF samla ihop sig och i alla fall ta en mycket viktig poäng i fotbollsallsvenskan på Vångavallen i Trelleborg. 1-1 slutade matchen som hade en del att önska.

Nu kan man med all rätt alltid skylla på undelaget en tid som denna när man saknar finesserna nere på planen. Och det var väl i och för sig vad de flesta gjorde den här eftermiddagen på skånes sydkust. Visst fanns det intentioner från Kalmar att spela boll, men oftast slutade det hela med en boll som studsade upp på smalbenet eller nåt i det avgörande ögonblicket. Men underlaget och förutsättningarna var förstås lika för bägge lagen.

Kalmar tog tag i tempo och handlingar på planen ganska snabbt och gjorde en bra första halvlek. En halvlek där också KFF fick utdelning efter att ofta Sobralense legat bakom uppspel, framspel och chanser. Klockan hade precis tickat in på den 21:a spelminuten när Sobralense hittade Santos inne i straffområdet som utnyttjade sin tyngd och kunde ge Kalmar ledningen. Allt bra så långt. Smålänningarna fortsatte sedan sitt fina spel hela halvleken ut, med undantag för vissa framstötar från hemmalaget. Men halvleken till Kalmar.

Något lär sedan Tom Prahl ha sagt till sina mannar i halvtid. För ut kom ett taggat Trelleborg och en supertaggad Fredrik Jensen som skapade chanser. Jensen fick tillslut också utdelning på alla sina möjligheter och kunde kvittera till 1-1 efter nästan 64 minuters spel på en nick efter en frispark. Wastå ute, tvekar , backar och tvingas sedan se Jensens fina nick gå in.

Tycker sedan att Kalmar inte satte nog press mot unge Noring i TFF-målet. Inte nog press på TFF överhuvudtaget i den andra halvleken. KFF hade hela tiden svårt att skapa chanser i den sista tredjedelan av banan och faktum var att hemmalagets nick i insidan stolpen var den hetaste chansen i andra halvan. Kalmar föll alldeles för långt ner i banan tidigt och tillät Trelleborg att komma in i matchen. Jobbigt för KFFs defensiva mittfältare att stå upp då.

Sobralense skapade mycket i första halvan, men kom bort i den andra. Varför han inte håller hela matcherna vet jag inte. För den motorn, injektionssprutan och ekvilibristen måste prestera för att poängen ska rulla in. Israelsson gjorde bra inhopp i andra halvlek. Skapade chanser och var intensiv i sitt spel. Dauda si så där inledningsvis av allsvenskan tycker jag. Potentialen finns, men när ska han få ut hela sitt register? Backlinjen såg stabil ut med Lantz och Lindberg som nytt mittbackspar.

Även om planerna ser ut som de gör just nu så undrar man lite när Kalmar ska få ut allt av sitt anfallsspel som det ju snacka så mycket om. Nu börjar allt "målgörarsnack" att börja likna AIK mer och mer. Nä, nu måste bollarna börja rulla in. 1-1 på Vångavallen är ändå rätt ok tycker jag. Men nu måste snart 3-poängarna att rulla in. Varför inte hemma mot Elfsborg nästa lördag.

Ps. Trevligt med den relativt stora klick Kalmarsupportrar som syntes under matchen. Bra jobbat! Men vad var det som small i andra halvlek?

/Redaktören

5 kommentarer:

Anonym sa...

Såg vi samma match, tyckte du verkligen Lantz var ok ???
Han springer omkring som en yr höna som symboliseras väl av det tafatta ingripandet vid målet.

Rydström o Nouri får mina plus idag.

Redaktören sa...

Det är ju bra att man ser på fotboll olika då. Ja, jag tycker de två tillsammans var rätt ok. Men jag föredrar Carlsson/Arajuuri som mittlås. Kapten Rydström får alltid plus. Viker aldrig ner sig. Det som oroar mig rätt mycket just nu (som jag inte fick med i min text) är att Tobias Eriksson ännu inte lyfter. varför? Jag vet ette!

JerryFerry sa...

Några unga, fulla och hjärndöda sk. KFF-fans hade tagit med smällare på match?
De tyckte det var roligt att smälla av dessa mitt bland oss vuxna KFF-fans. Stor irration och de underbara stämmningen i klacken dog helt :(

Redaktören sa...

Det var ju inte så bra. Släng ut smäällarna och plocka fram skönsången till matchen mot Elfsborg på lördag istället :)

Anonym sa...

Stabil backlinje´? Allvarligt? Jag såg matchen på plats och föundrades över hur det högresta KFF-försvaret förlorade samtliga höjddueller. Det var bara en tidsfråga innan TFF skulle nicka in ett mål. För att vinna mot Jensen i luften måste man ha viljan. Den har inte Lindberg och Lantz. De är för bekväma.