onsdag 24 mars 2010

Det var väl onödigt

Kalmar FF ser ut att åka på helt onödiga böter bara för att några unga spolingar i Kalmarklacken brände av smällare på läktaren i Trelleborg för skoj skull. Fruktansvärt onödigt om ni frågar mig.

Så här skrev signaturen Jerry Ferry i ett inlägg på Redaktörens Skans när jag tog upp frågan efter matchen mot Trelleborg:
" Några unga, fulla och hjärndöda sk. KFF-fans hade tagit med smällare på match? De tyckte det var roligt att smälla av dessa mitt bland oss vuxna KFF-fans. Stor irration och de underbara stämmningen i klacken dog helt :( ".

Så otroligt dumt av dessa s k supportrar att bränna av smällare och förstöra för både sin egen klack och för KFF. Nu ser det tack och lov ut att även bli avstängning för de unga ligisterna i efterhand. Ett rätt milt straff om ni frågar mig.
– Det vi kan göra är att försöka identifiera personerna och ställa krav på den summa som ska betalas. Det kan dessutom bli tal om avstängning, säger Björn Andersson säkerhetsansvarig i Kalmar FF till Barometern.

Hoppas verkligen slippa se liknade händelser förknippas med Kalmar FF i framtiden.

/Redaktören

8 kommentarer:

Gris-Janne sa...

Äh, det är väl bra att folk visar engagemang. Det var väl precis det du ville se när du debatterade frågan tidigare?

Affe Holm sa...

Vad är det med dig redaktören? Ena sekunden efterlyser du mer engagemang och drag kring Kalmars matcher och i nästa sekund så fördömer du dom supportrar som faktiskt gör någonting.

Redaktören sa...

Det var ju två synnerligen kloka inlägg.

FJ sa...

Det var nog ganska många KFF-fans som fick rejält opnt i trumhinnorna efter smällen. Halva klacken höll sig för öronen en kvart efteråt. Korkat tilltag.

Redaktören sa...

Tack FJ! Du tycks fatta allvaret i det hela. Misstänker nog en del göteborgsironi bakom Gris-Janne och Affe Holm...

Owe sa...

De lagsupportrar som har en hjärna och ett hjärta som slår för sitt eget lag beter sig som supportrar bör göra d.v.s. att visa sitt eget engagemang genom stödja sitt eget lag.

Redaktören sa...

Så sant Owe... så sant! Kul att du är tillbaka här på bloggen igen :)

Redaktören sa...

Så sant Owe... så sant! Kul att du är tillbaka här på bloggen igen :)