tisdag 30 mars 2010

Torbjörn, tjejerna och Kalmar FF

Tjejerna kollar in sin tränare från hans tid i PSV.

Tjejerna i Göteborg FC samlas runt datorn för att se gamla klipp på sin tränare, legenden Torbjörn Nilsson. Klippen är från Torbjörns proffssejour i Holland. En inte helt lyckad tid i stjärnans liv.

Så vitt jag förstår så är budskapet solklart. Bli inte proffs i för unga år. Men tjejerna garvar mest åt sin tränares kläder på den tiden.
- Kolla brallorna!
- Han har ju fickorna utanför.

In på kansliet kom sedan Kalmar FFs gamle tränare Bosse Falk. Mannen som tog KFF till föreningens första cup-guld 1981. Med Redaktören på plats mellan Torbjörn Nilsson och Bosse Falk så kom naturligtvis KFF upp på tapeten.
- Jo, jag minns en match mot Kalmar... -81 eller -82 tror jag det var... 2-2 och Benno Magnusson filmade till sig en frispark som Kalmar gjorde mål på.
- Benno, han ramlade ju jämt, hojtade Bosse Falk.
- Jo, sa Torbjörn. Han putte bollen framför sig mot kortlinjen åsså sprang han in i Stig Fredriksson, skrek och fick frispark.
- Men var det inte i den matche som jag kom i bråk med IFKs kassör Sven Karlsson. Ja vi slogs inte, men lite hett var det.

Ja, det var en härlig stund där på Göteborg FCs kansli. Faktum var att Torbjörn hade en kalmarhistoria till på lager om Benno Magnusson. Men den passade sig inte enligt Torbjörn när det var damer i rummet.

/Redaktören

2 kommentarer:

Owe sa...

Torbjörn är kung som ledare, spelare, coach och som människa han är jättebra coach för de mycket duktiga damerna och flickorna Göteborg's FC. Benno är en go kille samt en annan underbar kämpe Roland Sandberg som sprang efter alla bollar både möjliga och omöjliga bollar Roland Sandberg hann ofta många av omöjliga bollarna med målglädje som följd för Kalmar FF och Åtvidaberg's FF vi får även tänka på Ralf Edström som gjorde många minnesvärda oförglömliga insatser.

Jag hoppas på alla de sköna goa damerna/flickorna i Göteborg / Kopparberg FC är med ända in på målsnöret i Damallsvenskan.

Vi ses säkert på Valhalla IP

Redaktören sa...

Just Roland Sandberg var oxå uppe på tapeten den här dagen.
Men Owe: Nu måste du snart komma fram och säga hej så jag får veta vem du är :)