lördag 27 mars 2010

Kalmar ska vara nöjda med 1 poäng


Mycket handlade om Nanne efter matchen.

Till att börja med. Elfsborg var det bättre laget och imponerar på mig. Om något av lagen skulle ha vunnit så var det Elfsborg. Sobralense var både bäst och dummast på planen i Kalmar FF. En underbar spelare när han får dra igång KFFs anfallsspel. Men varför snacka sig till ett rött kort på stopptid? Å då har jag inte ens nämnt Nanne.

Inledningen var som vanligt den här säsongen lysande från Kalmars sida. 1-0 efter bara 4 minuter efter en frispark som Santos nätade. Sedan lät KFF gästerna komma in i matchen och dominera matchbilden. 15 minuter på klockan när Arajuuri halkar eller snubblar när han ska göra världshistorens enklaste tillbakaspelning. När han sedan försöker rädda eländet så stöter han istället bollen till hörna och pang... 1-1 som sedan blev 1-2 innan halvtid och ridå ner för KFF.

Tack och lov lyckades Santos kvittera i dimman i slutet av matchen som stundtals var underhållande trots det svårbemästrade underlaget. Men sedan kom ju Sobralenses oförklarliga snackis som ledde till rött kort och att Nanne efter slutsignalen äntrade planen i jakt på domaren förstår jag bara inte. Varför? En tränare med den rutinen och kunnandet måste kunna hålla sig lugn i en sådan situation oavsett hur myckat han kokar inombords. Nä, det var inte snyggt att se. Någon bra bortförklaring efteråt på presskonferansen hade jag svårt att höra. Däremot var det rätt skoj när en reporter frågade Nanne om Kalmar FF var fula med tanke på att de tilldömdes 20 frisparkar emot sig till skillnad från Elfsborg som bara drog på sig 8 frisparkar.
- Fula... vi har en massa fula spelare. Utseendemässigt alltså!

Jag saknar agressivitet från Kalmar. Det smyger sig bara in ibland under matcherna. KFFs adelsmärke: Att aldrig vika ner sig funkar inte 2010. Långa stunder ser de löjligt ihåliga, tafatta och initiativfattiga ut. Det är då vi behöver en spelare som Sobralense som kan sätta igång ett blixtrande anfall, lura en motståndare och skapa en målchans. En spelare som vi nu måste klara oss utan i nästa omgång. Onödigt Sobra, onödigt! Men totalt sett måste alla 11 höja sin kampvilja ett par snäpp.

Wastå var helt ok i målet.
Backlinjen är vårt stora sorgebarn. Idag tyckte jag till och med att ytterbackarna Larsson och Nouri sviktade rejält. Dessutom kan de ju inte konsten att dra igång ett anfall längst kanterna. Tobbe slet som ett djur där bak (och fram) men orkade inte bära hela fyrbackslinjen själv. Arajuuri som jag håsat sviktade rejält långa stunder och stod för en del hårresande ingripande. Självförtroendet tycks vara kvar någonstans i halmstadstrakten och hans kunnande får han sällan eller aldrig visa. Bakåtpassningen vara bara ett av många enkla misstag från vår finske vän. Det var rejält nervöst både på planen, bänken och läktarna när Paulus närmade sig bollen. Ändå vidhåller jag att Nanne ska fortsätta satsningen på 21-åringen. Ge grabben tid och alla belackare ska få se på andra bullar.
Mittfältet var bra offensivt, men hade det tungt i defensiven. Rydström var dock fantastisk idag och slet som en hungrig varg på jakt efter boråsare under 90 minuter. Mycket bra! Tobias Eriksson gladde positivt och gjorde sin klart bästa match för säsongen. Sobralense också briljant större delen av matchen om det inte vore för den sista minuten. Frågan är om inte Sobra är för bra för sina medspelare. En del passningar, instick och inlägg är så briljanta att man bara ler på läktaren.
Anfallsmässigt finns mycket att önska. Santos får förstås med beröm godkänt med tanke på sina 2 mål. Brassen går från klarhet till klarhet men saknar en bättre omgivning inne i boxen. Men Mendes och inhoppande Dauda? Nä, det funkar inte så här långt.

Som jag skrivit tidigare: Ändå starkt av kollektivet Kalmar FF att sno med sig 1 poäng mot topplaget och spelglada Elfsborg. 2 pinnar efter 3 omgångar. Så där va! Men å andra sidan så har vi också mött två av de bästa lagen i Sverige.

/Redaktören

6 kommentarer:

Owe sa...

Det fanns mycket att önska idag.

Att jobba tilsammans när ytterbackarna skall försöka anfalla längs kanterna krävs att de övriga lagmedlemmarna skall ge stöd samtidigt beror det på hur motståndarna försöker förhindra deras offensiva löpningsmöjligheter.

Jag tycker trots allt att Stefan Larsson och Emin Nouri gjorde ett bra jobb mot Johan Larsson och Emir Bajrami.

Med lite tur kunde Erik Israelsson blivit målgörare för tredje matchen i rad.

Erik Israelsson fortsätt att ta chansen, den sitter snart varje match du försöker.

Richardo "Pantro" Santos du kan ännu bättre när du får chansen ta och fullfölj löpningarna.

Pantro jag har alltid trott på dig även när du hade lite motgång.

Fortsätt att kämpa och jobba Pantro, du är bra men du kan ännu bättre.

Abiola Dauda jag vill fylla dig med självförtroende du är mycket bättre än vad du får ut just nu.

Abiola kom igen och kämpa hårt för finna självförtroendet.

Daniel Mendes jag hoppas att du är på väg att hitta ditt självförtroende du kan så enormt mycket tänk när du kommer i dina fina löpningar och kan lägga in bollen utom räck för målvakten.

Kom igen och kämpa på Daniel Mendes jag tror på dig.

Paulus kom igen och kämpa på, att halka kan alla, på hörnan som Daniel Mobaeck gjorde 1 - 1 på borde vi kunna markera bättre även Petter kunde ha agerat bättre.

Som lag är av mycket stor vikt att vi försöker förändra vårt beteende på de handlingar, attityd, aggressivitet, fokusering på det som hjälper oss som lag inte på lägga krutet på det som stjälper oss som lag och därmed förbättrar möjligheterna för motståndarna.

Domarna gör sp gått de kan.

Det borde ingå i träningarna att lära sig att acceptera domarnas beslut även om man inte alltid är överens med domarna jag skulle föredra om management visar upp ett beteende som kan användas som fördömme för spelarna.

T.ex. kunde vi ha fått en straff emot oss i andra halvlek vem var på domarna ?

Försök att lägga kraften på rätt saker.

Vi skall försöka jobba mer som lag som hjälper och stöder varandra.

IFE var bättre idag men samtidigt hade vi fler klarare chanser att göra mål.

Dåtid

Daniel Mobaeck är en jätteduktig kille, den sista säsongen i Kalmar var du lite lat - kanske sävlig.

Nutid = IFE tiden stark utveckling.

Daniel Mobaeck du är en underbar lagspelare som kan spela på vilken plats som helst troligen även som målvakt.

En sak är säker du hade varit guld värd i Kalmar FF.

***

Kalmar FF

Kom igen och kämpa på visa mer aggresivitet under spelets gång och matchsituationer.

Jag hoppas att Etrit få chansen snart.

Nästa match kan bli en hård match mot ÅFF det handlar om inställning.

Fredrik Skansson sa...

Sobra? Det är väl för f-n Ingvarsson som är en idiot som ger ett rött i 92:a minuten för att en spelare går fram och undrar över ett domslut, snacka om låg nivå på domare.
Han kommer inte att döma allsvenskt på ett tag det är då ett som är säkert, vilken nivå, matchen igenom. Skrämmande är bara förnamnet.

Uppgiven sa...

Första gången jag såg att Nanne var en människa av kött och blod, inte bara genomtänkt media-strategisk tränare/livscoach.

Ingvarsson har under åren retat upp även mig till vansinne. Jag sliter mitt hår och familjen får hålla i mig så fort jag ser att han skall döma. Grejen med Ingvarsson är att han är en riktigt dålig domare med konstanta felbedömningar som förtar hela tjusningen med en fotbollsmatch, ibland redan innan den börjat.

cheppe sa...

Håller inte med om Nanne. Tror att hans uttalande på presskonferensen var högst genomtänkt och att det från Nannes sida är tänkt att etablera en "vi mot dom" attityd som saknats i många stunder under upptakten av säsongen, Rydström nämner t ex. själv på sin blogg att han så att grabbarna att jobba som ett lag inför andra igår. Att han sedan gör detta på planen är kanske inte helt genomtänkt för det kan få påföljder då han nu har blivit anmäld för det.

Känner att det vänder mot Åtvid!

Gabriel sa...

Tobias Erikssons bästa match hittills? Han var ju fullständigt under isen i framför allt första halvlek, snäppet efter i varenda situation och han var inte med i matchen på något sätt. Dessutom såg han inte ut att ha förmågan/orken att jobba sig in i den, det såg väldigt lojt ut stundtals. Tobias Eriksson är skyar ifrån förra vårens version av honom. Han saknar garanterat Rasmus Elm.

Redaktören sa...

Gabriel: Håller inte med dig angående TE. Han hade en rad fina framspelningar och slet som ett djur över hela banan. Att han sedan har ytterligare en växel och att han saknar Relm är helt klart. Men han var fullt godkänd igår.
Er andra: Jag vidhåller att det inte va ok av Nanne att gå in på planen i det tillstånd han befann sig i.
Själv undviker jag i det längsta att använda domare förmin egna frustration över mitt lags insats. Fast visst hade Ingvarsson en bad day on work. Men tänk om KFF använt all den agrisiviteten Sobra och nanne visade öppet till att verkställa i spelet i stället. Då hade det blivit 3 poäng. Nu blev det 1.
Så tycker jag!