onsdag 1 oktober 2008

Alex lägger av


Niclas sista show

Så kom då beskedet som många av oss väntat på. Niclas Alexandersson slutar som fotbollsspelare i IFK Göteborg efter den här säsongen.

Hans redan sargade kropp sa ifrån och drivkraften som krävs på den här nivån tog slut. Något redaktören redan spådde innan säsongen i en krönika.

Ett starkt minne från redaktörens sida under Alexanderssons år är när jag var i London och träffade Niclas precis efter att han lämnat Everton för West Ham. Niclas var mycket trevlig och inbjudande under hela dagen och var noga med att redaktören skule få en intervju. Men vad skulle kluben säga? Alla känner vi ju till engelska klubbars relation med media.

Glad i hågen kom redaktören till West Hams träningsanläggning och började filma. Ju längre träningen led desto längre in på planen redaktören gled. "It´s ok", sa coachen. "Thanks", sa redaktören.

Efter träningen kom en förvånad Alexandersson fram och utbrast på sin halländska: "Det var väldans! Å jag som trodde att du skulle få filma max 10 minuter å sen åka ut".

"Å inte", sa jag och log :)


Festligt värre

Men nog kunde väl IFK ha kostat på avslutningsceremonin en gnutta mer. Saft och bullar i all ära. Men med tanke på allt Niclas Alexandersson gjort för klubben genom åren så vore väl ändå en liten men naggande god tårta på sin plats i alla fall???


/Redaktören

Inga kommentarer: