tisdag 28 oktober 2008

Tre nomingeringar men inga pengar





Tre korrekta nomineringar

Nanne Bergstrand, Patrik Ingelsten och Viktor Elm är nominerade till Fotbollsgalan 2008. Inget att protestera mot. Tre lysande stjärnor var och en på sitt alldeles speciella sätt.

Nanne: Ledaren (Gud) som sammansvetsat ett lag av individer som på papperet inte hör till landets mest lysande stjärnor. Lagpappa, taktiker, tänkare och Don Nanne i en och samma person. Notera också att karl´n gjort stjärnor av spelare som inte många trodde på för några år sedan. Läs nedan. Landets bästa tränare...ingen tvekan!
Patrik Ingelsten: Varken Halmstad eller någon annan trodde på den blonde anfallaren. Nanne såg något i honom och köpte över strikern till KFF. Nu leder han den allsvenska skytteligan på 16 gjorda mål. En enorm utveckling i landets bästa fotbollsklubb och under Nannes vingar.

Viktor Elm: Bara det att komma från en familj som har tre fruktade fotbollsspelare och också vara bäst i familjen är en merit i sig. Vad mamma Elm stoppade i grytan när barna var små vette tusan. Men något måste det ha varit. Viktors utveckling har varit fantastisk. Nu regerar han i mitten med bländande speluppfattning och även vassa avslut. Viktor är motorn som får Kalmar att vinna SM-guld 2008. Det är bara en tidsfråga innan han är ordinarie i landslaget. Å brorsorna lär komma efter. Tacka mamma och pappa Elm för de sönerna!

Guld värd! Men inte ekonomiskt för Kalmar
Kalmar FF sägs vara en landets rikaste fotbollsklubb. Huruvida det är sant eller ej låter jag vara osagt. Men att man har pengar visar man när klubben avstår miljoner kronor för Viktor Elm och istälet låter honom gå gratis till Herenveen efter säsongen. Allt i syfte att ta det där efterlängtade guldet. Stort! Stort! Stort! Något Gais aldrig hade efterapat. Minns att göteborgsklubben sålde sin finske landslagsback samma dag som det var avspark i allsvenskan. Antagligen hade ingaen annan svensk klubb gjort något liknande heller.
Som supporter tycker jag gvetvis att valet att avstå miljonerna var korrekt. Bara nu KFF har råd. Men det sägs de ju ha. Än en gång visar den lilla kluben från den lilla staden sådan moral i sådana här frågor.
Det är så skönt med KFF. De har alltid slgits mot de stora klubarna men ändå alltid gått sin egna väg. Tagit egna initiativ och slagit staorstadslagen på taffsen. Nu är det bara tre matcher kvar till det där guldet. Det är sååå nära nu! Ta hem det nu gubbar... annars var det ju ingen vits att Viktor stannade hösten ut.
/Redaktören

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den lilla föreningen har chansen, jag hoppas precis som du att vi klarar av att kämpa hela vägen.

Alla matcher skall spelas och förhoppningsvis vinnas.

1. Gefle är ett bra lag som kämpar för varandra.

2. IFK Norrköping kan spela utan press.

3. Halmstads Bollklubb är starka hemma.

Med rätt inställning har vi tillsammans chansen att gå hela vägen.

Anonym sa...

Så sant min vän!
/Billy