tisdag 14 oktober 2008

Att ha fel


Kamrat Leman i analystagen

Hade en festlig stund med kamrat Leman i går i Sveriges Radios webbradio. Frölunda mötte serieledande Brynäs i elitserien och det strävsamma gamla rad(io)arparet satt och ropade klyschor rakt ut i eterrymden.

Det festligaste var nog ändå (förrutom att redaktören sa fel lag hela tiden) att vi ständigt fick äta upp våra analyser hela tiden.

"Fredrik Pettersson i Frölunda i all ära", utbrast redaktören. "Men han har ju så förtvivlat svårt att ta sig in i slottet framför mål"
"Så sant", tillade bisittare Henrik Leman. "han väger helt enkelt för lätt"
Sekunden senare skrinnar samme lille Pettersson in framför mål, serverar ett smörpass till Niklas Andersson och det var 1-1.
"se där ja!", sa jag och blev stum.

"Brynäs är ju betydligt bättre i boxplay än i powerplay. Faktiskt bäst i elitserien i boxplay så här långt. Så vi ska väl inte hoppas för mycket på Brynäs powerplay nu då när de får chansen", sa jag i först perioden.
PANG! 1-0 till Brynäs sekunden senare i...ja, poweplay.
Leman bara log!

"Tycker att Brynäs äger matchen och Frölunda har förtvivlat svårt att hitta på något. Dessutom har de ett uselt passningsspel", drog kamrat Leman till med mitt i matchen.
Då tog Frölunda över matchen helt och dominerade fram till slutsignalen.
Redaktörens tur att dra på smilbanden.

Ja, så där höll det på resten av kvällen. Bägge två insåg snart att det var nog bäst att hålla tyst med åsikterna ett tag.

Matchen...ja, den slutade 1-1 med mersmak för hemmalaget Frölunda!


/Redaktören

Inga kommentarer: