torsdag 23 oktober 2008

Silly Season drar igång


Rasmus på väg bort?

I tider som de här får vi vänja oss vid att lag från Norge, Danmark och andra länder är och tittar och drar i våra guldklimpar. Nu verkat Viking Stavanger ha varit och kikat på Rasmus Elm. Oroande? Javisst! Men också oroande på många andra sätt. För varför i hela världen väljer många duktiga svenska fotbollsspelare att spela i andra nordiska lag?

Ja, inte är det för kvaliteten på ligan direkt. Även om allsvenskan är rätt usel i ett internationellt perspektiv så är väl inte danska eller norska ligan särdeles mycket bättre. Nej, pengar stavas det. Så enkelt är det. Å visst det låter väl flott att kunna vara proffs...men... proffs i vadå? Viking Stavanger låter ju inte särdeles glamoröst. Stavanger är en håla med bland annat usla vägkommunikationer. Blåsigt, regnigt och kallt är det också. Å det enda norrmän egentligen bryr sig om är Premier League.

Så bäste Rasmus Elm... om det nu skulle komma en fråga från den norska klubben så ha lite is i magen. Så hemskt kan det väl ändå inte vara att spela och leva i Kalmar? Eller?

Rasmus Elm är en så stor fotbollstalang så han kommer att få betydligt hetare anbud än från Viking Stavanger. Tro mig!

/Redaktören

Inga kommentarer: