måndag 27 oktober 2008

Tack IFK förlåt IFK


Inte ens lite skäll kunde stjälpa IFK

Tack IFK Göteborg för en fantastisk match på Ullevi i går mot Elfsborg. Ett synnerligen homogent IFK spelade strålande fotboll mot boråsarna i en match som bjöd på så ypperligt fantastiskt vackra mål. Har nog aldrig sett så många snygga mål i en och samma match tidigare.

Å tack IFK för att ni tog 3 poäng från gulingarna i tabelltoppen. Nu ligger på nytt vägen öppen för Kalmar mot det första SM-guldet i historien. De ständiga segrarna mot KFF är i och med detta förlåtna från redaktörens sida.

Samtidigt måste redaktören också passa på att be IFKs Jakob Johansson om ursäkt. Satt på Ullevi och direktsände matchen på SR webb och hade tydligen glömt glasögonen hemma för ett ögonblick. För i stridens hetta ropade jag visst ut, "hattrick för Pontus Wernbloom!!!", när det i själva verket var Jakob Johansson som väggspelade sig fram till 4-1 för blåvitt. Sorry Jakob...det var ditt mål. Wernbloom fick vackert nöja sig med 2 baljor den här kvällen.


Målskytten Jakob Johansson

Nu återstår 3 hypernervösa omgångar innan vi skriver slutfacit för fotbollsallsvenskan 2008. Nu väntar Gefle och Norrköping hemma innan det är dags för Halmstad borta i den sista omgången den 9 november för Kalmar.

Redaktören tippar att KFF tar full pott och därmed håller undan för Elfsborg i guldjakten. Men samtidigt reserverar jag mig för matchen mot Gefle på onsdag. Gefle har inte förlorat på 6 matcher och kommer till spel med 2 raka segrar.


Kan avgöra allsvenskan 2008

Elfsborg har kvar att spela: Djurgården hemma, Halmstad hemma och avslutar mot Gefle borta. Även där kommer Geflematchen att bli helt avgörande. Gefle borta på konstgräset i Gävle blir inte lätt för boråsarna. Tro mig!


/En nervös redaktör

Inga kommentarer: