onsdag 29 oktober 2008

En dag på jobbet


Det nalkas festligheter på Ullevi

Många undrar hur en dag för en frilansournalist kan se ut. Ja, det står ju att jag ska skriva om sånt om man läser rubriktexten på min blogg (torrt). I går var en typisk dag på jobbet så att säga. Så go´vänner, håll till godo!

Efter 8 timmars jobb på Kanal Lokal och Klubb-TV så styrde Redaktören och fotograf Kongo bilen mot Ullevi mot kvällningen. Match mellan Gias och Helsingborg väntade. Innan matchen hann vi med att sätta tänderna i en riktigt god korv på Preemmacken invid arenan. Sedan var det dags att sätta kurs mot pressentrén. Mätta och glada förstås! Kongo berättade om sina planer på att köpa en ny kamera. Stort bara det :)

Först upp till kommentatorshytten för att koppla in webbsändningsutrustningen (som tog ungefär lika lång tid som att läsa själva ordet) Fungerade tack och lov hela vägen till Stockholm och sedan ut i etern.

Nåväl, dags för Redaktören att ta sig över Ullevigräset igen i mörkret och göra en intervju för Klubb-TV Gais med klubbens nye sportchef. En tom och mörk arena gav ett visst spökligt intryck. Sportchefen var en munter fyr som hade mycket att berätta och tydligen mycket att göra också för att få Gais på fötter rent sportsligt. Synd bara att han inte får betalt för allt sitt slit. Han jobbar tydligen helt ideellt med sitt uppdrag. Redaktören frågade sig: Går det i dessa dagar? Tack å hej åsså vidare...


Lika mörkt och ödsligt som Gais anfallsspel

Vidare upp för trapporna och fram till en oansenlig liten hytt vid VIP-läktaren. Där stod en webbkamera uppsatt. Redaktören hade fått i uppdrag att berätta lite i Kanal Lokals direktsändning om och kring matchen strax innan avspark. Grejerna funkade naturligtvis inte och en viss förskjutning i Redaktörens schema blev nära en katastrof.

18:53 på klockan och dags för ett sprinterlopp upp till kommentatorshytten igen. En fin kurva i typiskt 200-meterstempo gjorde att jag hann upp till expertkommentator Bärkroth och börja referera eländet ut i etern. Och med andan i halsen så slog vi igång grejerna och fick se en rätt ok match.

Dock ej för Gais som förlorade med 0-3. Ett allt för svagt anfallsspel i sista tredjedel av banan gjorde att grönsvart inte lyckades få in någon boll den här kvällen. Fast med tanke på att Gais jagar en topp åttaplacering så var det kanske inte bara de svaga avsluten som var smolken i bägaren. Nej, det var nog snarare avsaknaden av supportrar. Var är ni alla gaisare? Varför stöttar ni inte erat lag när de behöver er? Sällan, eller aldrig har jag väl upplevt ett så tomt och ödsligt Ullevi. Skulle vara förra Gaismatchen i så fall...

Festligare då att istället minnas tillbaka strax innan match när fotograf Kongo testade pressrummets handikapphiss. En test som inte föll helt väl ut...


Nu kör vi, sa Kongo

/Redaktören

Inga kommentarer: