tisdag 21 oktober 2008

Rullskideländet


Festligt värre

Var vid Skatås friluftsområde i dag för Kanal Lokals räkning för att titta på IFK Göteborgs nya konstgräsplaner. Inget konstigt med det. Planerna var gröna och fina och välbehövliga i ett regnruskigt Göteborg.

Det som förvånade mig var däremot alla de rullskidåkare som drog omkring på området. Allt ok så länge de höll sig på asfaltvägarna. Som de två gentlemännen på bilden ovan.

Men vad som förvånade redaktören var alla de som körde rullsidor på grusbanorna runt området. Hur sjutton kan man åka rullskidor på grusväg när nästan alla vägar i och runt Göteborg sedan många år tillbaka är asfalterade. Fastnar man inte? Kör man inte lättare omkull? Och framför allt...det måste ju gå bra mycket saktare.

Svar mottages tackasamt av redaktören!

Ps. Tycker för övrigt att skidor ska köras på snö...om det finns...annars, lägg ner!

/Redaktören

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej !

Rullskidor pågår istort sett från i slutet av Juli i varje fall fram till Vasaloppet på bl.a. 8 km i Skatås, jag cyklar där varje dag ser rullskidoråkarna nästan varje dag.

Det verkar som det finns mycket fina hjul troligen har de kullager, de rullar ganska fint och tyst på grusvägarna i Skatås och Delsjöterrängen.

*

Fortfarande leder vi på fler gjorda mål.

Det blir troligen en hård match ändå in på mållinjen i 30:e omgången.

Vi håller alla våra tummarna på det rödvita laget.