onsdag 4 mars 2009

Redaktörens allsvenska tips del 1

Då var det dags att presentera Redaktörens tips för Allsvenskan 2009. Vi börjar nerifrån med plats 16 och klättrear sedan långsamt uppåt. Tipsen kommer inte varje dag uta lite utspridda fram till premiären i april. Då kör vi...
Allsvenskan 2009 plats 16, Brommapojkarna.


Mycket att fundera över.

Sluttabell Allsvenskan 2009
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
-------------------------------
14.
-------------------------------
15.
16. Brommapojkarna

Brommapojkarna må ha haft ett samarbete med självaste Manchester United. Men det hjälper inte laget 2009. BP kom, sågs och besegrades. Försäsongen har i skrivande stund varit rätt ok med bland annat seger över Sundsvall, kryss mot Djurgården och seger över Gefle. Nyligen skrev Pablo Piones-Arce på för BP och med Piones-Arces signatur stiger förstås BPs aktier en del. Men det räcker ändå inte. Truppen är för ihålig och det är nästan bara nyförvärv från lägre divisioner som lyser i protokollet. Enda stora namnet är återvändaren Olof Guterstam som inte platsade i Hammarby.

Lägg därtill en tuff start i allsvenskan. Först bortamatch mot Trelleborg, Häcken hemma, Halmstad borta följt av två derbyn mot i turordning AIK hemma och Djurgården borta. Har BP fått ihop 4 poäng efter de fem matcherna så har de gjort det bra. Och just en bra start är förstås ett måste för en nykomling. 10 poäng efter den inledningen och Redaktören får titta över sitt tips.

Nä, kära BP. Det blir nog tyvärr bara att vända ner till Superettan igen. Sorry!

/Redaktören

1 kommentar:

Anonym sa...

Nyhet om KFF på länken nedan: http://blogg.tyrbo.com/#post25