måndag 9 mars 2009

Redaktörens Allsvenska tips del 3


Blir det åka av för BK Häcken 2009?

Allsvenskan 2009 plats 14
BK Häcken

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
-------------------------------
14. BK Häcken
-------------------------------
15. Gefle
16. Brommapojkarna

Alla Hisingsbor må ursäkta. Men det blir tyvärr ingen bättre placering än 14 för de gul/svart-randiga. Ok, Häcken har bara en förlust på åtta matcher under försäsongen i skrivande stund med det hjälper liksom inte. Tar man en djupare titt i truppen så ser det väldans tunt ut. Nyförvärv anfallare: Mattias Ranegie. En lång targetplayer som går sönder bara motståndarna rör honom. Platsade absolut inte i IFK Göteborg och lär göra fiasko även i BK Häcken. Glaslirare.
På mittfältet har Josef Karlsson från Qviding och Dominic Chatto från finska FC Inter tillkommit. Någon som hört talas om någon av dem? Inte jag i alla fall. David Marek och Jonas Henriksson har blivit ett år äldre och Redaktören sätter även ? för dem i allsvenskan.

Mattias Östberg har rutin i backlinjen men är även han lastgammal. Nyförvärven okända, men det känns ändå som hisingslaget har en bra defensiv. Inte minst i målvakten Christoffer Källqvist. Där har BK Häcken en bra sista utpost som kan rädda laget.
Tappet av anfallaren Daniel larsson till Malmö FF lär också kännas för Häcken.

Positivt då! Ja, laget är samspelt och har mycket kvar av den gamla stommen. Får Häcken en flygande start i allsvenskan kan poängen räcka för att slippa kvalplatsen. Å när man kikar på inledningen av allsvenskan för Häckens del så ser det ju inte direkt omöjligt ut för dem att plocka en hel del poäng. Dessutom spelade Häcken 0-0 mot Malmö FF i Florida och då tänds ju en liten positiv tanke. Men, det är ju trots allt bara försäsong ännu.

BK Häcken får kvala sig kvar 2009.

/Redaktören

Inga kommentarer: