fredag 6 mars 2009

Redaktörens allsvenska tips del 2


Gefle IF kommer inte ut ur bottendimman.

Allsvenskan 2009 plats 15, IF Gefle

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
-------------------------------
14.
-------------------------------
15. Gefle
16. Brommapojkarna

Gefle lyckades undvika både kval och nedflyttning förra säsongen. 13:e placeringen gjorde att laget kunde ta ny sats mot ännu en säsong i Allsvenskan. Men efter 2009 tror Redaktören att Gefle inte längre platsar bland det stora. Därtill är tappet av viktiga spelare för stort och intaget av det samma för få.

Gefle tappar nämligen mittbacken Anders Wikström till Elfsborg och har fyllt på backsidan med två spelare från lägre divisioner och en amerikan, Ryan Rayboluld. En spelare som nog få hört talas om. Tufft med tanke på att lagets defensiva arbete lär stå i fokus. Offensivt springer allt jämt gamlingen Hasse Berggren på där framme med sin onda rygg. Räkna med att Berggren kommer att gå skadad mycket och att det därför blir få mål framåt för Gävlelaget.

Däremot har man fyllt på fint på mittfältet med Jonathan Berg, från IFK Göteborg och Hjalmar Öhagen, från Halmstad. Kan nye tränaren, Urban Hammar i samråd med Pelle Olsson få till det på mittfältet så finns chansen att Gefle kanske ändå kan kämpa sig kvar i högsta serien. Tyvärr är det väl så med Jonathan Berg att han oftast glänser till en början för att sedan falla bort mer och mer.

Gefle åker ur tillsammans med BP.

/Redaktören

Inga kommentarer: