fredag 20 mars 2009

Det vankas Supercupfinal


Ska Redaktören få jubla igen?

Kalmar FF och IFK Göteborg har vista sig vara en dålig kombination på senare tid om man håller på "di röde". Inte sedan cupfinalen 2007 har Kalmar FF vunnit över ärkefienden från västkusten. Då blev det 3-0 till KFF på Fredriksskans mot ett tröttkört blåvitt. Hur går det på lördag?

IFK Göteborg vann Supercupen 2008 efter att ha besegrat Kalmar FF med 3-1 på Ullevi. IFK Göteborg vann även båda mötena i Allsvenskan 2008 efter en 3-2 seger på hemmaplan som följdes upp med 1-0 på Fredriksskans senare på hösten. Blåvitt vann även Cupfinalen på Fredriksskans med 5-4 efter straffar och ett par idioträddningar av den duktige danske målvakten, Kim Christensen.

Nej, IFK Göteborg har verkligen inte passat Kalmar under de 4 senaste mötena. Lägg därtill att Kalmar utklassades i allsvenskan 2007 av IFK med 5-0 på Fredriksskans och faktiskt förlorade även i Göteborg med 2-3 så fattar ni va. Kalmar FF är en önskemotståndare för IFK Göteborg.

Jag vet inte vad det är i Kalmars spel som passar göteborgarna så bra. Men nåt är det onekligen. Men, nu är det nya tider och dags för KFF att visa att statistik bara är skit. MEN IGEN... IFK Göteborg har spelat 8 träningamatcher på försäsongen och vunnit 6 av dem, spelat 1 oavgjord och bara förlorat 1. Spelmässigt har blåvitt höjt sig ett snäpp med sitt nya 4-1-4-1 spel och de unga lovande spelarna med Robin Söder, Nicklas Bärkroth och Sebastian Eriksson i täten har vuxit till sig ännu mer och blir livsfarliga. Tobias Hysén tycks har hittat gammal storform, backlinjen ser tätare ut än någonsin med ytterligare konkurens i mittlåset av exproffset Kalle Svensson och så var det ju det här med Kim Christensen i målet. Lägg därtill 6-2-segern över norska fjolårstvåan Staebeck så fattarni va. Det här blir inte lätt för KFF.

Kalmar måste sätta IFK under press högt upp i banan och inte tillåta göteborgarna att trilla boll för att sedan blixtsnabbt ställa om. KFF måste också se upp med djupledsbollarna från gästerna centralt där Pontus Wernbloom ofta skarvar vidare till (oftast) Hysén i anfallet. 17-årige ytterspringaren Nicklas Bärkroth är en slug lite rackare som gillar att utmana på sin kant. Livsfarlig!

Rasmus Elm måste nu visa vilken härförare han är på mitten och vinna duellerna mot Sebastian Eriksson och Gustav Svensson. För Redaktören tror att de blir dessa två som kommer att återfinnas centralt för IFK Göteborg (om nu inte Thomas Olsson kvicknat till). Det är också upp till Tobias Eriksson att visa vad han går för nu. Kalmars backlinje oroar mig inte lika mycket som det skrivits mycket om i tidningar och på nätet. Även Wastå känns ok för min del. Framåt hoppas jag få se Daniel Mendes spela från start. Givetvis vill redaktören också se honom få vettiga bollar att jobba med av exempelvis David Elm m fl.

De e upp till kamp för di röde och en gång för alla visa IFK Göteborg var skåpet ska stå.

/Redaktören

Inga kommentarer: