lördag 21 mars 2009

Seger över IFK

Sen kväll på Fredriksskans.

Klockan är 22.06 och de sista klippen har lagts till dagens jobb om fyra fotbollsungdomar från Kalmar Södra har fått träffa sina idoler Rasmus och David Elm efter 1-0 segern över IFK Göteborg.

Bröderna Elm och Kalmar FF kan vara det bästa som hänt svensk fotboll allt sedan Branting dog. Inte bara för att de är bra fotbolsspelare och klubben nu tagit ännu en titel i svenska fotboll. Nej, det handlar mer om goda ambassadörer för sporten.

För nog har jag jobbat mycket mot många svenska idrottslag och utövare under mina år som journalist. Men aldrig har jag stött på sådana stjärnor som visat en sådan enorm ödmjukhet inför såväl fans som press. Bröderna Elm tog sig tid både före avspark, under match och efter match på ett sätt som måste vara unikt inom all idrott jorden runt. Trots att Rasmus nyss blivit landslagsspelare och allt vad det innebär syntes inte ett spår av divalater. Snarare tvärt om. Klubbledningen, tränare, massörer, sjukgymnaster and you name it öppnade upp varenda vrå av Fredriksskans för dessa fotbollsungdomar. Fenomenalt!

Redaktören påpekade detta för Nanne och berömde hans spelare och stab för det lugn de hela tiden visade.
- Vi söker bara såsdana här spelare, sa Nanne, log, tog en macka och frågade om inte jag också skulle ha en.

Matchen då? Ja, den vann Kalmar med 1-0 efter Daniel Mendes mål på stopptid. Rättvist med tanke på Kalmars bättre chanser i framför allt andra halvlek. Bland annat två bollar i överliggaren.

Det ser onekligen rätt bra ut inför den allsvenska starten. men Emin Nouris skada oroar och visst ville man se Tobias Eriksson på mittfältet istället för i högerförsvaret.
- Jo, det är klart att jag trivs bättre på mitten, sa han efter matchen.

Fast det största var nog ändå att David Elm erkännde att han är en stor fan av Manchester United.

/Redaktören

Inga kommentarer: