onsdag 18 mars 2009

Redaktörens allsvenska tips del 7

Allsvenskan 2009 plats 10
Örgryte IS

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Örgryte IS
11. Trelleborgs FF
12. Halmstad BK
13. Örebro SK
-------------------------------
14. BK Häcken
-------------------------------
15. Gefle
16. Brommapojkarna


Låt mig säga det med en gång. Örgryte är det lag av nykomlingarna som har den absolut intressantaste truppen. Den fiinare delen av Göteborg har inför säsongen lyckats med att bland annat återförena succéparet från FC Köpenhamn igen. Jag tänker förstås på Alvaro Santos och Marcus Allbäck. Men… gubbarna är gamla och håller inte alls den klass som tidigare år. Återföreningen av firma Allbäck/Santos kan bli en gigantisk framgång, men också tidernas fiasko. Vad som talar emot har jag redan nämnt. Vad som talar för är förstås att det är (har varit) två mycket giftiga anfallare. Borde hålla i simpla Allsvenskan kan tyckas. Lita på att de två kommer att få all tänkbar uppvaktning av både press och motståndare.
Noterbart: ÖIS har bara gjort 11 mål på de i skrivande stund 7 träningsmatcherna så här långt och spelade bland annat faktiskt bara 0-0 mot div 1-laget Lindome. Mot allsvenskt motstånd (Malmö FF och Elfsborg) har det blivit en seger och en förlust. Men ändå bara totalt 2 segrar på 7 matcher.

Även om ÖIS släppt in färre och färre mål under försäsongen så är det i de bakre leden som Redaktören sätter sina tvivel. Målvaktssidan är så prekär att till och med gamle Dick Last fått dra på sig vantarna igen. Nyförvärvet från IFK Göteborg, David Stenman, är inte prövad särdeles mycket i de större sammanhangen och de andra då…njaaaa.

ÖIS får hoppas på att David Leinar (Ljungskile) och Allesandro Silva Perreira (Assyriska) kan visa vägen i backlinjen med sin allsvenska rutin. Nej, det är bakåt det kommer att fela för ÖIS 2009.

Inledningen för Örgryte IS kommer att bli hyperviktig. Fem tuffa inledande matcher i årets allsvenska väntar göteborgarna. Först ut, ett derby mot Gais. Sedan väntar i turordning Malmö FF, Örebro SK, IFK Göteborg och AIK. Känn på den du gamle indian! Är ÖIS med så långt kan mycket hända. Är inte ÖIS med alls så långt väntar en uppförsbacke av sällan skådat slag.

Men, Redaktören tror ändå på årets upplaga av ÖIS. För en 10:e plats som nykomling få väl ändå anses som en mycket positivt tips. Anledningen till det positiva tipset stavas Alläck/Santos och ett bra mittfält. Åsså förfogar laget över allsvenskans trevligaste tränare, Janne Carlsson.. Vad det nu har med saken att göra J

/Redaktören

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Jag arbetar på uppdrag av Cancerfonden och skulle vilja komma i kontakt med dig, angående att "Ystad-Haparanda" kommer till Kalmar. Kontakta mig på: sandra@prontocommunication.se så berättar jag mer.

Mvh,
Sandra Axell, Pronto Communication