måndag 16 mars 2009

Redaktörens allsvenska tips del 6


Tjong i bataljonen!

Allsvenskan 2009 plats 11
Trelleborgs FF

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Trelleborgs FF
12. Halmstad BK
13. Örebro SK
-------------------------------
14. BK Häcken
-------------------------------
15. Gefle
16. Brommapojkarna


Trelleborg har dragit till Spanien för att finslipa det sista inför den allsvenska starten. Kanske kommer det att behövas. Laget slutade på 10:e plats i fjol och får det tufft att placera sig bättre den här säsongen. Redaktören tippar till med Trelleborgs FF en placering sämre än förra säsongen.

Ok, Tom Prahl hör (hörde) till landets bästa tränare och har alltid en räv bakom örat (redan vid ett roulettebord på en finlandsfärja tillsammans med TP för flera år sedan blev jag varse om det). Den mannen kan lura en hel fotbollsnation och sedan stå där som svensk mästare med sitt Trelleborg till slut. Men, näää… det kommer inte att hända. Säsongen 2007 slutade TFF först på 13:e plats. En placering jag däremot inte tror på för TFFs del. Snarare tvärtom faktiskt.

Förra säsongens bakre mittlås är med störst sannolikhet helt borta för Trelleborg när det hela drar igång. Nu blir det upp till magister Prahl att bygga ett nytt succépar där i mittenriket. Jens Sloth har gått på lån och Rasmus Bengtssons tid i TFF är räknad.

Framåt då? Ja på papperet ser det ju spännande ut med Marcus Pode och Joakim Sjöhage som nya i laget. Men Redaktören har aldrig varit ett fan av Sjöhage och dissar det nyförvärvet. Men, ändå mer spännande än på länge offensivt för skåningarna. Kul!

Men det är ju defensivt man tänker på Trelleborg. Och när både målvaktsbiten och fram för allt mittbacksbiten ser svajigare ut än tidigare så blir man lite osäker på var man egentligen har Tom Prahls Trelleborg.

Redaktören sätter TFF som 11:a, men tror sig faktiskt få äta upp det tipset när vi skriver slutfacit i november.

/Redaktören

Inga kommentarer: