torsdag 12 mars 2009

Låga förväntningar förvånar

Det kanske mest uppseendeväckande på Kalmar FFs årsmöte igår (Förutom att Göran OT Dahlberg tagit fel på tiden för mötet) var nog att föreningen i sann småländsk anda budgeterat relativt lågt vad gäller publiksiffran och placeringen i årets allsvenska.

I budgeten ligger ett publiksnitt på 5 800 åskådare och en femteplats i den allsvenska tabellen. Förra årets publiksnitt på Fredriksskans var 6102. 2007 var siffran 6219 och 2006 såg i snitt 5197 personer KFF sparka boll hemma i Kalmar.

Med tanke på att klubben vill bygga en ny arena som ska rymma 14 000 personer (om jag inte minns helt galet) och klubben är svenska mästare så är publikprognossiffran rätt lågt räknad. 5800 peroner i snitt på en eventuell ny arena skulle ge de s k "bakåtsträvarna" rätt i sin argumentering mot bygge av en ny arena.

Här i Göteborg har klubbarna i år höjt sin publikmål inför säsongen 2009 och den nya arenan. I sig ingen konstig handling i och med att nyhetens behag locka fler åskådare åtminstone till en början. Men vad händer sedan?

Inte för att jag vill "negga" i onödan. Men borde inte Kalmar FF se lite mer framåt även publimässigt om man nu vill bygga en ny flott arena i stan? Kanske får vi en fingervisning om hur mycket fotboll kalmarborna vill se redan på Supercupfinalen den 21 mars.

Redaktören vill också passa på att delge sina läsare några redan klassiska Nannecitat under årsmötet:
"Den som förväntar sig att vi ska ta SM-guld i år också kommer att bli besviken. Men den som har förhoppningar om att det kommer gå bra kommer att bli glad."

"Stockholmare är inte mer skräniga än andra, bara de som håller på AIK."

"När Elfsborg skulle spela i Valencia så började spelarna att filma läktarna med sina mobilkameror, det säger att nu gäller det att passa på att filma för hit kommer vi inte igen, så kan man inte tänka."

Tack Östran, tack, tack, tack.
ÖSTRAN REGERAR!!!

Hoppas det duger?

/Redaktören

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det enda jag begärt är att man frågar först innan man begagnar sig av andras arbete och att man hänvisar till andras uppgifter när man utnyttjar sig av dem. Varken mer eller mindre.
/K

Anonym sa...

Korrekt!