torsdag 7 maj 2009

Andra segern


Det firades i Kalmar i går.

Känns som Nanne och grabbarna börjat få ordning på grejerna igen. 4-1 borta mot Hammarby är givetvis imponerande siffror. Tobbes comeback verkar ha gett precis den injektion i laget som behövdes.

Redaktören satt på ett öde Gamla Ullevi när målen från Söderstadion började rullas upp på storbildsskärmen. Trodde inte det var sant när jag såg vem som gjorde Kalmars första mål. Tobbe Carlsson på nick...igen! Jag försökte beskriva Tobbes betydelse i mitt inlägg innan matchen i går. När sedan ölänningen på nytt levererade och visde vägen med sitt mål så var det proppen ur för Kalmar. Femte segerna på Söderstadion på 13 möten på samma arena. Undrar lite varför KFF trivs så bra just där?

Fick sms i stil med "Forza Kalmar" tidigt och förtod att det rullat in fler baljor på söders höjder. När sedan målen på nytt började vevas på Gamla Ullevis storbildsskärm så var det bara att luta sig tillbaka och njuta. Vackert, precist och oslagbart njutbart att få se KFF producera igen.

På Gamla Ullevi gjorde tidigare IFK- och ÖIS-målisen, Bengt Andersson, comeback i allsvenskan efter att han lagt handskarna på hyllan i samband med IFK Göteborgs SM-guld 2007. Bengan skötte sig utmärkt och höll på att hålla nollan efter ett par riktigt kvalificerade ingripanden. Det samma kan man väl inte säga om Hammarbys comebackande målis Rami Shabaan. Även om Kalmar mål var riktiga klassmål allihop. Festligt att Ramis Shabaan fick priset som bäste hammarbyare efter matchen ;)

Givetvis var det av stor vikt att även Rasmus Elm producerade igår. Tobias Erikssons frispark var ju inte fy skam den heller...eller? Viktigt också att Kalmars målskyttar var så spridda som de var. Ju fler som kan göra mål desto bättre.

Vad jag förstått av artiklar, bloggar och referat i radio och TV så hade Wastå såpa i händerna och svarade för ett mycket osäkert intryck. Börjar det bli läge för Nanne och gubbarna att se sig om efter en ny förtsekeeper? Kanske.

Nåväl, gött var det och nu är KFF med lite igen i årets allsvenska. Botten lämnar nu mästarna över till andra lag att fightas om.

Mer om matchen finns att läsa här:
Barometern
Östran
Aftonbladets artikel
är rätt festlig
GT/Expressen skriver att Shabaan är skadad igen

/Redaktören

Inga kommentarer: