lördag 23 maj 2009

Inför Gais-Kalmar FF

Kalmar FF åker till Göteborg för att möta Gais med 4 segrar på de 5 senaste matcherna bakom sig. Resultatmässigt helt ok, men räcker anfallsspelet till för att besegra atleterna?

Kalmar har fått en (o)vana att möta lag från Göteborg den senaste tiden. Matchen mot Gais blir den tredje på raken och dags att på nytt bekanta sig med Gamla Ullevi. Senast på samma arena, mot IFK Göteborg, stod KFF upp bra och kunde mycket väl haft med sig en poäng om Tobias Erikssons skott i slutminuten slunkit in.

Att möta Gais är förstås en enklare uppgift, men inte helt enkel för det. Även Gais stretade emot bra i sin match mot IFK senast och kunde mycket väl fått med sig både en och tre poäng om utdelningen i inledningen av matchen blivit en annan. Gais har på de fem senaste matcherna blandat och gett...som vanligt. Kryss mot Hammarby hemma följt av förlust borta mot DIF. Därefter oavgjort mot Elfsborg, förlust mot Örebro och så då förlusten mot kamraterna.

I Gais gäller det att se upp med brassen Wanderson. Kommer han rättvänd kan allt hända. Är han lite oinspirerad eller ur slag dör liksom Gais spel. Även högerkantspringaren Mattias Lindström har tillfört göteborgarnas spel en dimension till. Snabb, irrationell och bra inlägg. I anfallet har nyförvärvet Pär Ericsson gjort succé med sina 4 mål. Lägg därtill att fjolårets succéman i anfallet, Björn Andersson, nu är hel igen. Andersson kan mycket väl komma in efter hand i matchen om Ericsson kör fast. Stor, stark och målfarlig.

Bakåt är dock Gais lite darrigare än vanligt i år. Det vittnar 16 insläppta mål om. Inte utmärkte Dime Jankulovskis fel i målet. Nej, det är Gais försvar som felar. Det som varit klubbens adelsmärke de senaste åren ser nu rätt ihåligt ut. Något bättre sedan lagkapten, Fredrik Lundgren, kommit in. Där är nyckeln till seger för Kalmar. Hög press på backlinjen och aldrig låta dem få lugn och ro i matchen. Åsså då se upp med brassen Wandersons känsliga fötter.

Å andra sidan har ju KFF haft makalöst svårt att få igång sina anfallare. Smålänningarna kan inte lita på Super-Tobbe varje gång. Nu måste Dauda, David Elm, Mendes och Sobralense visa klass och visa att Kalmars anfallare visst kan göra mål. Rasmus Elm har gjort 2 mål hittills. Vi fans kräver mer av vår landslagsman, som ju dessutom blev uttagen i U-21-truppen. 1 spelmål och 1 straffmål är ett för blekt facit av en sådan klassspelare.

Nä, full fräs framåt och pressa tillbaka Gais som lätt blir "stissiga" i sådana situationer är nog melodin för Kalmar. Åsså då sluta att sumpa alla lägen. Truppen mot Gais hittar du här. Konstateras kan att Emin Nouri är sjuk och att brassen Leandro är det samma. Den sist nämnde lär vi väl å andra sidan aldrig få se i den röda tröjan.

Statistiskt har Kalmar FF inte förlorat mot Gais de senaste fem matcherna i Göteborg (3 segrar och 2 oavgjorda) Så varför skulle vi göra det igen?
Redaktörens tips: 0-2

/Redaktören

Inga kommentarer: