onsdag 27 maj 2009

Inför mästarmötet


En fantastisk kväll i maj 1999. Får vi en repris ikväll?

En dag som denna glömmer Redaktören för en stund Kalmar FF och dess framfart och är enbart fokuserad på Manchester Uniteds Champions Leaguefinal mot Barcelona. Ett gigantiskt mästarmöte där en för dagen rödklädd redaktöre knyter alla tänkbara tummar för United.

United har chansen att i kväll spela hem ännu en titel för säsongen. Den största jämsides med ligaguldet om du frågar mig. Ligaguldet är fantastiskt och betyder väldigt väldigt mycket i England. Men en VM-final för klubblag, som ju kvällens fajt kan rankas som, blir ju ännu ett snäpp liksom. Nu när United har chansen att som första lag i historien vinna CL två år i rad så är det ju inte annat än att man darrar en smula.

- We´re good at being first with things, sa världens bäste tränare Sir Alex Ferguson inför matchen. Det är väl bara att hålla med. Få lag har brutit trender och vunnit titlar genom åren som United.

Duellen mellan världens två bästa spelare Lionel Messi och Cristiano Ronaldo är ju en rätt hyffsad match i matchen. En duell där Ronaldo måste stå på benen och våga vara offensiv, som hemma på Old Trafford, för att det här ska gå vägen. Men....

Enligt Sky Sports har Ronaldo ådragit sig en skada och kan riskera att inte vara med ikväll.
Det var under gårdagens kvällspass på Stadio Olimpico som Cristiano Ronaldo skadade sig och efter träningen tejpades vristen för säkerhets skull. Det är fortfarande oklart hur allvarlig skadan är men frågar någon mig så tror jag att portugisen trots allt står där på planen ikväll.

Även Barcelona har ju spelare som det finns frågetecken kring. Henry, Iniesta och Busquets. Men en sådan här fajt vill ingen av dem missa och troligen finns i alla fall Henry och Iniesta med från start.

Man U måste våga, Man U måste utmana och Man Us mäktiga röda maskin måste trumma igång rätt snart. Tror själv på en offensiv från Barcelona i inledningen och att sedan United tar över mer och mer. Återstår att se hur mycket engelsmmännen i så fall tar över. Själv tror jag på en målrik och underhållande historia ikväll.

Redaktörens tips: 2-4

Liiite Kalmar FF också på slutet så. Kalmars U-21:or slog Trelleborg i går med klara 3-0 efter mål av Petter Lennartsson, Lasse Johansson och Jimmie Augustsson. Får man hoppas att a-laget kan spela lika bra mot ett annat skånelag, HIF, i den sista omgången av allsvenskan innan uppehållet?

Redaktören bockar och bugar också i efterhand inför Rasmus och Viktor Elms uttagningar i den trupp som ska möta Danmark den 6 juni. Kört hårt grabbar!

Till sist: "Å ingen ville ha han!"

/Redaktören

Inga kommentarer: