söndag 31 maj 2009

Wow! Där satt den


Rasmus Elm dödade matchen med sitt 2-0 mål.

2-0 till Kalmar FF mot Helsingborg är ett högst sensationellt men inte mindre underbart resultat för det. När dessutom rapporterna från Fredriksskans talar om spel som påminner om förra säsongens så är det mungiporna uppåt på redaktören :)

Kalmar tar därmed klivet upp till sjunde plats i tabellen inför sommaruppehållet. Och det som såg nattsvart ut i inledningen av säsongen ser nu i alla fall lovande ut. Men fortfarande är det 9 poäng upp till seriesuveränerna IFK Göteborg.

Extra festligt att Daniel Sobralense fick sätta sin andra boll för säsongen efter fint samarbete med David Elm, som var mycket delaktig i spelet den här dagen. Ännu viktigare då att broder Rasmus fick sätta 2-0 på en ypperlig frispark. Att Rasmus kommer igång med både målskytte och delaktighet i spelet kan inte nog poängteras.

15-10 i skott mot mål och 8-5 i skott på mål för Kalmars del tyder på en offensiv av det frejdigare slaget.

Ett skönt besked från KFF var det. Nu tar laget sommarledigt. Men bara ett litet tag. För snart väntar kvalspel till Champions League. Med tanke på den stigande formkurvan för Kalmars del kan det kanske bli rätt kul trots allt det där kvalet.

Matchfakta
Kalmar FF - Helsingborg: 2-0
Skott: 15-10
Skott på mål: 8-5
Hörnor 6-2
Frisparkar: 16-11
Offside: 3-0
Bollinnehav i procent: 51-49
Publik: 5943

Mer läsning på:
Barometern
Östran
Aftonbladet (se matchsammandrag)
GT/Expressen

/Redaktören

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar vinst :) Men Sobra gjorde mål mot Häcken med ;) Så hans andra mål..

Redaktören sa...

Så rätt! Slog på gamma statistik. Sobra har gjort 2 mål i årets allsvenska.
Jag ska genast ändra :)