onsdag 6 maj 2009

Det kan bli tufft på Söderstadion



Det är ett revanschsuget Hammarby som efter 2 raka hemmaförluster i årets allsvenska tänker göra det svårt för svenska mästarna. Men å andra sidan har KFF statistiskt sett haft det ganska lätt mot söders bröder genom åren.

På de senaste åtta mötena på Söderstadion lagen emellan ser statistiken ut så här:
4 Kalmarsegrar
2 oavgjorda
2 Hammarbysegrar
Förra året möttes lagen två gånger på Söderstadion. En gång i allsvenskan. Då vann kalmar med 2-1. Och en gång i cupen. Då vann Kalmar med 1-0 efter förlängning. Men det var då det...

Dagens match står mellan ett lag på kvalplats (Hammarby) och ett lag under strecket (Kalmar FF). Två lag som verkligen underpresterat i allsvenskan 2009. Trendbrottet för Kalamr del kom ju i och med segern över BK Häcken. En stundtals bra genomförd match av Kalmar som växte med uppgiften och Tobbe Carlssons inhopp. Å just Tobbes inhopp har gett eko efter segern. Så pass att Nanne inte gör någon hemlighet av att den väldige ölänningen kommer att ta Emin Nouris plats som högerback mot Bajen. I alla fall om man får tro Barometern.se. Hela truppen hittar du på Kalmar FFs hemsida.

Tobbes blotta närvaro och psykoligiska, övernaturliga och smått cosmiska kontakt med Kapten Rydström tror jag skapar en harmoni i backlinjen-mittfältet. En harmoni som kan ta Kalmar tillbak mot något som påminner om fjolåret. Ok, Tobbe är gammal och skadebenägen. Men han har en urkraft som saknats i Kalmar FF så här långt. En urkraft som tydligen tände Rydström senast och som sedan gnistrade vidare över resten av laget. Därför är Tobbes medverkan i dag livsviktig för Kalmar.

Tobias Eriksson spel bara växer och växer. Snart har magister Nanne fått honom dit han vill. Att sedan Sobralense tycks ta skadade Assis plats spelar mindre roll. Men Sobra var bra senast. Så det kan nog bli bra. Tror och hoppas vidare att David Elm nu en gång för alla spelat in sig i anfallet.

Men... jag har skrivit det tidigare och skriver det igen. Se upp med Davies och Paulse på topp i Bajen. Långe Paulse i kombination med snabbe Davies kan bli en obehaglig överraskning för gubbarna i Kalmars bakre led. Hammarbys högersida är också ett livsfarligt vapen med den ofta djupledsspringande backen Emil Johansson i samspel med Sebastian Castro-Tello.

Redaktören är ändå optimist och tror på seger för Kalmar FF med 1-0.

/Redaktören

Inga kommentarer: