lördag 30 maj 2009

Inför Kalmar FF-Helsingborg


Redaktören vill varna extra för Marcus Lantz.

När Kalmar FF och Helsingborg i morgon drabbar samman så gör man det för 12:e gången på 2000-talet. De 6 gånger laget då möts på Fredriksskans så har Kalmar FF vunnit 3, 2 har slutat oavgjort och HIF har vunnit 1 gång. Men i år är det HIF som definitivt är det bättre laget.

HIF har den här säsongen imponerat storligen ända fram till de två senaste omgångarna. Trots att det blev seger senast mot ÖIS med 3-1 så såg HIF långa stunder tafatta och tröga ut. Samma sak i förlustmatchen mot BK Häcken med 0-3. Förhoppningsvis har allt matchande (cupen och annat) gjort Helsingborgarna trötta och sega så här innan uppehållet. Något Kalmar i så fall borde dra nytta av.

Varningarna för poängkungarna i HIF, Henrik Larsson och Rasmus Jönsson, har varit många bland skribenter innan matchen i morgon. Redaktören tar givetvis dessa två ess på största allvar men vill ändå se skåningarnas målfabrikation ur en annan vinkel också. För bakrunden till Helsingborgs framgångsrika anfallsspel går nästan uteslutande via Marcus Lantz. Får Kalmar FF stopp på Lantz är väldigt mycket vunnet. Något Häcken bland annat såg till att göra.

KFF är inne i en bra trend och har bara 1 förlust på de senaste 6 matcherna. Mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Inget att skämmas för om man kollar IFKs imponerande hemmafacit. Ändå fattas det där riktiga trycket i Kalmars spel. Något som inte funnits under hela våren. Får Nanne igång det maskineriet så kan det bli en riktigt kul match på Fredriksskans.

Dessutom måste förstås KFFs anfallarn göra ännu fler mål. Vågar man tro att Nanne även denna gång sparar Medes som en sorts super-sub? Just för att få den där extra energin mot slutet av matchen. Samtidigt borgar väl 2 mål senast för att han är med från start. Notera dock att David Elm nu är tillbaka i spel igen och vill säkert ha sin centrala forwardsroll tillbaka. Och...låt oss slippa se det där plottriga finlirarspelet från Kalmars sida. Det funkar ändå inte.

Om ni hade frågat mig för några veckor sedan så hade jag svarat att HIF vinner med 3-0. Nu är läget ett annat och Redaktören drar till med följande tips: Kalmar FF-Helsingborg slutar 2-1.

/Redaktören

Inga kommentarer: