måndag 11 maj 2009

Utan Tobbar ingen seger

Fortfarande har inte Kalmar FF gått av planen utan tre poäng när Tobias Carlsson och Tobias Eriksson funnits på den samma tillsammans. 2-0 mot Trelleborg var ändå i snålaste laget. Passande i och för sig när det handlar om smålänningar.

Tobbe 2 (Eriksson) går från klarhet till klarhet och gjorde sitt andra mål i kalmartröjan och stod för en stark arbetsinsats som vanligt när Kalmar tog sin tredje raka seger i årets allsvenska. Målet var dessutom en sann delikatess. Men redan innan Erikssons mål i den 65:e matchminuten borde Kalmar FF haft ledningen med både 2- och 3-0. Framför allt borde ju landslagselmaren, Rasmus, ha satt straffen i slutet av första halvlek. Slarvigt av Rasmus, men samtidigt en mycket bra räddning av Viktor Noring i TFF-målet.

Just Noring var i dag anledningen till att KFF inte drog ifrån i målprotokollet. Med en man mindre i andra halvlek så kunde Kalmar öka pressen mot Noring ytterligare. Något som alltså gav ytterligare utdelning på stopptid. 2-0 Daniel Mendes!

Redaktören har ju skrivit tidigare att Daniel Mendes kommer att växa under Nannes vingar. Idag stod han för ett mycket piggt inhopp i andra halvan med mängder av fina individuella prestationer plus ett mål. Och visst såg han ut att trivas som fisken där på sin vänsterkant?

Tre nya friska poäng för Kalmar FF och ytterligare avancemang i tabellen. Även om det är fortsatt 7 poäng upp till Helsingborg i täten så börjar ju spelet stämma för smålands stolthet. Maskinen har tuffat igång och agrissiviteten ser betydligt mer närvarande ut än tidigare under säsongen. "Bara" två mål idag är ändå förlåtet med tanke på urladdningen på Söderstadion senast. Men det borde ha varit fler med tanke på spel- och chansövertaget. Fler borde det också ha varit på Fredriksskans. Bara drygt 4000 personer så Kalmar köra över Trelleborg.

Redaktören lyckades med bragden att tippa rätt slutresultat också. Stort bara det!
Tack för påminnelsen Owe :)

Segerreceptet för framtiden är ändå glasklart... 2 x Tobbe på plan, gör fotbollen bättre i stan :)