söndag 10 maj 2009

Det är Kalmar FFs tur att vinna


I Trelleborg har man koll på statistiken.

Kikar man statistiskt på möten mellan Kalmar FF och Trelleborgs FF så har KFF haft ganska lätt för skåningarna hemma. På de fem senaste mötena lagen emellan har Kalmar gått segrande ur fyra. TFF har bara vunnit en gång på fem försök. Den 5 maj 2007.

Kikar man på möten mellan lagen både hemma och borta så smyger en intressant statistik sig in. Lagen har en tendens att vinna varannan match. Något som borgar för en Kalmarseger i morgon på Fredriksskans. Tar man dessutom en titt på Trelleborgs skador så ser ju inte läget särdeles bra ut för de blåvita. Thommie Persson, Mattias Thylander och Max Fuxberg sällade sig till redan hårt skadedrabbat TFF. Men...

Trelleborg är i form och kommer till matchen med två raka segrar bakom sig och jagar den tredje. Men va sjutton...

Kalmar har börjat vinna med Tobbe C på planen igen även om motståndet har varit relativt svagt. På tal om just denne Tobbe så stod han över träningen i lördags. Mest för att vila. Men man vet aldrig med den mannen med tanke på hans ständiga skadebekymmer. Redaktören håller tummarna.

På tal om skador. Daryl Smylie, Lourival Assis och Mikael Eklund är alla tillbaka i träning igen men är förtås osäkra till att vara med i truppen i morgon mot TFF. Men med en ljusnande skadelista och seger i bagaget så måste man ju vara lite optimistisk inför matchen. Dessutom var ju Kapten Rydström i gammalt gott slag senast och Rasmus gjorde mål. Känslan är väl den att hela truppen håller på att lyfta igen efter magplasken i inledningen av serien. Jag är dock fortsatt orolig för vår sista utpost mellan stolparna. Wastå sviktar och ger backlinjen onödig osäkerhet. Dags att även Wastå växer nu i takt med det övriga laget.

Redaktören tror dock att det positiva stim som Kalmar FF nu är inne i håler i sig. Och i blåsten på Fredrikskans vinner KFF med 2-0.


/Redaktören

Inga kommentarer: