tisdag 5 maj 2009

Angående arenan


Dags att börja bygga?

- Vi har stora förhoppningar om att regeringsrätten ska avslå kammarrättens prövningstillstånd och att därmed alla överklaganden angående arenabygget ska vara ur värden, säger Kalmar FFs ordförande, Johnny Petersson, till Redaktörens skans i dag.

Johnny Petersson är med andra ord optimistisk inför det fortsatta bygget av en ny fotbollsarena i Kalmar och hoppas i dagsläget att arenan kan stå klar 2011.

Historien kan ni redan: Länsrätten prövade frågan den 10 december förra året och gick på kommunens linje och ansåg att det inte begåtts något fel. Den Kalmarbo som vill stoppa bygget besvärade sig och det blir nu upp till kammarrätten i Jönköping att ta tag i saken.
Men... kammarrätten skickade det åtta sidor långa överklagandet vidare uppåt i systemet och nu ska regeringsrätten ge ärendet ett så kallat prövningstillstånd eller ej. Ett nej i regeringsrätten och länsrättens dom vinner laga kraft. Med andra ord kan det första spadtaget tas.

- Drygt 90 procent av sådana här ärenden brukar regeringsrätten avslå, säger en optimistisk Johnny Petersson. Men vi får nog vänta tills i mitten eller slutet av sommaren innan regeringsrätten sagt sitt, avslutar han.

Trots allt tyder alltså mycket i dagsläget på att arenabygget blir av. Trots allt kanske alla kalmarbor får en ny fin arena som dessutom skapar nya arbetstillfällen i bygden och förhoppningsvis ett uppsving för både stan och alla fotbollsälskare.

Men som jag skrivit förut: Det gäller samtidigt att alla sluter upp kring klubben och fyller läktarna för att det sedan ska bli de fotbollsfester som alla önskat. I Borås i går såg jag med egna ögon att visst kan en liten stad fylla en stor stadion. Nästan 16 000 på läktarna i matchen Elfsborg-IFK Göteborg övertygade mig. Däremot är det bara IFK Göteborg som näst intill fyller sina hemmamatcher med fans. Gais och ÖIS drar bara 4- 5000 peroner i Göteborgs nya stolthet, Gamla Ullevi.

Där har dock Kalmar FF en fördel. Man är, precis som Elfsborg, ensamma herrar på täppan och behöver inte konkurrera med andra fans- och klubbar om intresset kring fotbollen i stan. KFF äger sitt eget rike så att säga.
Så släpp byggubbarna fria, det är vår! Låt Kalmar FF få en arena som UEFA inte dömer ut och som KFF kan spela framtida Champions Leaguematcher på.

/Redaktören

Inga kommentarer: