söndag 17 maj 2009

Inför Kalmar FF-IFK Göteborg

Idag ställs mycket på sin spets för Kalmar FF när laget möter IFK Göteborg i deras egna fästning. Ett IFK som vunnit alla sina 4 inledande hemma matcher och inte släppt in ett enda mål på Gamla Ullevi. Hur ska det här gå?

13-0 i målkvot och ett agressivt och fantasifullt spel har tagit IFK Göteborg till sjunde himeln på hemmaplan i inledningen av allsvenskan. Inget lag har kunnat stå upp mot blåvitt så här långt och vad Redaktören undrar är: Hur ska Kalmar FF klara det?

Svaret stavas antagligen kollektivet Kalmar. Varje spelare vet exatkt sin uppgift och har de senaste matcherna visat att just de eganskaperna nu börjat falla på plats igen efer en bedrövlig start i serien. Nannes ord börjar äta sig in i huvudet även på nyförvärven.

Men vissts måste Tobias Eriksson fortsätta att leverera både spelmässigt och målmässigt. Visst måste Daniel Mendes fortsätta att göra mål efter sina två så här långt. Och visst måste Rasmus- och David Elm höja sig ytterligare ett eller två snäpp för att det här ska kunna gå vägen.

Vidare måste KFF se upp med IFKs högersida. Ett anfallsvapen som kan dräpa de motståndskraftigaste lagen i serien. En vapen så vasst att det kan skära genom det mest kompakta försvar som en kniv i smält smör. Här gäller det att vara vakna.

Kalmar kommer till spel med friska och hela spelare förutom Daryl Smylie. Men, David Elm har varit förkyld enligt sin egen blogg och kommer först idag, söndag, till Göteborg. Orkar han prestera max? Truppen är den samma som mot Trelleborg senast och troligtvis kommer samma startelva att stå på benen vid avspark. Frågetecken dock vad gäller Dauda eller Mendes på topp. Redaktören hoppas få se Daniel Mendes där. 2 mål måste belönas!

Redaktören är för en gång skull pessimist (och realist) och tippar att IFK Göteborg ändå är starkast och vinner med 3-0.

Intressanta artiklar inför matchen:
Kalmar FFs hemsida
Östran
Barometern
Ytterligare Barometernartikel
Fotbolldirekt.com
-------------------------------------------------------------------

Noterbart under gårdagen: Lindome förlorade för tredje gången igår. 2-3 hemma på Lindevi mot Husqvarna placerar nu Lindome näst sist i tabellen. Aj då!!!

/Redaktören

Inga kommentarer: