onsdag 23 september 2009

Ett segt Kalmar fick 0-0 mot Häcken

Näe Kalmar FF! Det här duger minsann inte om man vill vara med och slåss i den absoluta toppen av allsvenskan. BK Häcken var mycket närmare 1-0, 2-0 eller varför inte 3-0 än Kalmar FF var att få in en enda boll, även om statistiken efter matchen var helt jämn.

Häcken chocköppnande matchen med bländande fotboll, många riktigt feta målchanser och ett passningsspel som får oss fotbollsälskare att dregla av välbehag. Kort och gott... Häcken spelade ut KFF efter noter första kvarten. Då... efter 15 minuter spel: Avslut 10-0, avslut på mål 3-0 och ett bollinnehav i procent som visade förkrossande 73-27. Tacka sista utposten, Wastå, att det i det läget inte stod typ 2-0. Vinicius, Chibiuike Ranegie och Henriksson lekte med Kalmars försvar som var helt borta.

Men Kalmar reste sig och kom in i matchen igen och skapade en del chanser utan att det för den skull kändes speciellt farligt. Dauda bör framhävas med sina irrationella konster och en del bra skott. Men det var fraperande hur stillastående Kalmar ändå var när det väl började nalka sig anfallsinriktad fotboll. Trots en offensiv 4-3-3 uppställning så uteblev det farliga chanserna och det var på något vis som alla spelare stod och väntade på att någon annan skulle göra jobbet. Rydström slet, Tobias Eriksson slet, Dauda är redan nämd, Mendes var ok och Wastå storspelade mellan stolparna och var bäste kalmarit denna afton.

Men var tog de andra vägen? Santos var osynlig trots sin längd, Sobralense sprang mest bara omkring och fastnade på Häckenspelare i mitten, Nouri blev gång efter annan uppsnurrad på sin kant och... nä, det här var inte bra. Stefan Larsson var i och för sig ok men inte mer. Och just, inte mer, var väl ungefär vad Kalmar FF var ikväll. Starkt ändå att klar 0-0 med tanke på hur bra BK Häcken var större delen av matchen. Så summa summarum får väl bli att 0-0 var helt ok. Bra också att IFK Göteborg tappade poäng mot Örebro.

Finns guldchansen kvar? Tyvärr är nog svaret på den frågan, nej. Förlusten mot ÖSK och "bara" 1 pinne mot Häcken blir nog för svårt att reparera. Nu väntar ju dessutom IFK Göteborg på lördag. Ingen lätt uppgift om ni frågar mig. Men... håll tummarna för att:
1. Helsingborg slår AIK i morgon. Då är det faktiskt så att det bara skiljer 5 poäng till tabelltoppen. 1 poäng mindre än när vi vaknade i morse.
2. Kalmar FF vinner över IFK Göteborg på lördag.
Då kanske kanske kanske kanske kanske kanske....

/Redaktören

2 kommentarer:

Owe sa...

Jag håller med om det mesta i din matchanalys.

Jag tycker att "Sobra" stoppar upp tempot i uppspelen det är mycket viktigt att det går snabbt för då finns det mindre antal försvarsfolk kvar att spela förbi.

Wastå är trots allt och flaxar långt ut i straffområdet jag upplever som livsfarligt spel men ikvall gick det bra.

På defensiva hörnor gjorde hela Kalmar FF's lag en jättebra jävlar anamma insats.

På de offensiva hörnorna gjorde vi ett mindre bra jobb, vi borde ha större rörlighet i boxen på första stolpen, mitt emellan stolparna, vid bortre stolpen samt även bortom bortre stolpen där skall det finnas kazikatepiloter som offrar sig hänsynslöst för att få in bollen i mål.

Med lite otur kunde vi legat under med 5 - 0 i halvlek, med mycket tur kunde vi lett med 1 - 0.

I andra halvlek var det jämnare fördelat med chanser.

Jag tycker att vi får vara nöjda med resultatet efter hur matchen såg ut i första halvlek då BK Häcken spelade ut Kalmar FF totalt de visste inte var de var eller vad de skulle göra för att få stopp på BK Häcken's anfallspel.

Det blåste kalla vindar på Rambergsvallen som är en trevlig idrottsplats.

Vi har en del att jobba med vi försöka vinna mot Blåvitt på lördageftermiddag.

Det finns möjligheter det gäller bara att ta dem när de kommer.

Heja Kalmar FF.

Redaktören sa...

Owe: Kalmar ska nog vara mest nöjd amed 0-0. Häcken var av naturliga orsaker besvikna efteråt med resultatet.

Tagga tagga tagga inför lördagsmatchen.