torsdag 10 september 2009

Seger, bygge åsså lite Beatles


Redaktörens senaste nyförvärv.

Även om det satt långt inne så kunde tillslut Marcus Berg slå in segermålet för Sverige via ett Maltesiskt ben. Men sjutton vad Sverige var dåliga på att höja bolltempot, löpa och hitta vägar in mellan den kompakta maltamuren.

Borde inte alla våra proffs klara av det bättre? Jo!
Tack Albanien för att ni tog två pinnar från Danmark. Utan er hjälp hade förstaplatsen i gruppen varit utom räckhåll. Nu har vi ju chansen att snuva danskarna på förstaplatsen vid seger i Parken den 10 oktober. Det blir antagligen en helt annan matchbild utan 11 motståndare på försvarande planhalva osv osv. Passar Svenskarna betydligt bättre.
Rasmus var rätt medioker, men levererade en del snygga passningar. Det var ju faktiskt Rasmus boll in i gröten framför mål som gav Marcus Berg läget som sedan renderade i målet. Vad är det man brukar säga: Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Något Rasmus Elm redan förstått.
------------------------------------------------------------------

Njuter sedan ett dygn tillbaka av de remastrade Beatlesskivorna som släpptes igår 09-09-09. Var en av de få lyckliga som kom över boxen "Beatles in mono". Säga vad man vill, men ljudet är fantastiskt och att lyssna på Beatles i mono är helt rätt. Äntligen kan man lyssna på hela Sgt Pepper-albumet utan att höra sången i ena högtalaren och instrumenten i den andra. Boxen sålde slut på 1 timme i Gbg och sägs bara komma till Sverige i ett fåtal ex i oktober. Redaktören har inga pengar kvar på kontot men känner sig med ändå lyckligt lottad. Vad är det för fel på vatten och skorpor till middag? Passade även på att införskaffa Abbey Road-plattan i nyutgåva. Dock i stereo eftersom den inte ges ut i mono. Thank´s godness utan sådan där Beatlesknasstereo. Herregud vad bra de är de där långhåriga sluskarna ;)
------------------------------------------------------------------

Om senast 6 veckor ska Kalmar FF ha betsämt sig för vem som ska få bygga den nya arenan. Funderar på att lämna in en offert. Bra att de skyndar på beslutet för att komma igång med bygget så fort som möjligt. Skynda dock inte så mycket att det blir ett fuskbygge bara.
- Vi är smålänningar och kommer att hantera vår ekonomi därefter, sa KFFs ordförande Johnny P till Barren.
Inga Beatlesboxar där med andra ord.
------------------------------------------------------------------

KFF bygger tydligen inte enbart en ny arena. Även backlinjen är under luppen och då speciellt AIK-backen Markus Jonsson. 28-årige Jonsson har så här långt gjort ett mål i allsvenskan, startat 19 matcher och blivit utbytt i en av dem. Växjösonen kom till AIK 2006 och slog sig direkt in som en ordinarie högerback i solnaiternas startelva och blev dessutom lagets näst bäste målskytt. Dessutom har Jonsson en hudraprocentig straffstatistik i AIK.
Nu tycker jag att Kalmar FF redan har en bra högerback och Växjöbo i Emin Nouri. Men kanske söker klubben en mer rutinerad herre på högersidan? I så fall tycker åtminstone jag att Markus Jonsson är intressant.
------------------------------------------------------------------

Fallet Micke Eklund verkar aldrig få ett slut. Speciellt inte ett lyckligt sådant. Micke är älskad av alla KFF-bröder o systrar och ska förstås behandlas väl trots skador. Men kanske är det så ändå att klubbledningen ser att han kommer att ha svårt att göra sig själv rättvisa på planen igen. Något måste de ju ha sett eftersom denna pikanta situation uppstått. Hoppas givetvis att få se Micke på allsvenska planer även i fortsättningen. Historier om fortsatta kontrakt eller inte brular tyvärr aldrig skötas så värst snyggt utåt sett.
Lycka till Micke var du än må hamna!

/Redaktören

Inga kommentarer: