tisdag 22 september 2009

Nu väntar Häcken


Låt oss få uppleva KFF-jubel igen.

Efter den snöpliga och blytunga förlusten mot Örebro i söndags väntar nu BK Häcken på Rambergsvallen för Kalmar FF. Nu är det upp till laget att visa vad man kan och givetvis också sätta alla målchanser man skapar. Inbillar mig att det inte kommer att bli särdeles många mot hemmastarka Häcken.

Häcken har faktiskt bata förlorat 2 matchen hemma på Rambergsvallen under säsongen. I den statistiken är det bara serieettan AIK och tvåan IFK Göteborg som är bättre. Segrarna har tagits av AIK och Malmö FF i Häcken egna borg. Malmö i premiärmatchen med 1-0 och AIK i Häckens senaste hemmamatch med 2-0. Faktum är att formstarka Häcken faktiskt inte vunnit på de 3 senaste matcherna. En anledning som kan tala för Kalmarseger i morgon.

Kalmar FF besegrade ju Hisingslaget hemma på Fredriksskans med 2-1 den 1 maj och har således ett lite psykoligiskt övertag på de gulsvarta. Kikar man vidare på de inbördes mötena under åren på Rambergvallen så är det en skön läsning. På de senaste 6 matcherna på har Kalmar 4 segrar, 2 matcher har slutat oavgjort och Häcken har 0 i sin vinstkolumn. 1 maj 2006 var den senaste gången lagen möttes på Hisingen och då vann Kalmar med 2-0.

Men nu kommer KFF till match med 2 raka förluster i bagaget och ett stukat självförtroende. Elmflykten börjar sätta sina spår och nu gäller det att mobilisera alla krafter på att i första hand hålla tätt bakåt. Något som inte lär bli lätt mot ett anfallsglatt BK Häcken på hemmaplan. Tittar man dessutom på försvarsinsatsen senast så blir man mest mörkrädd. Men den genomklappningen bakåt lär vi väl aldrig mer få se... hoppas jag. Men målskyttet måste vara resor bättre än mot Örebro senast. Annars kan KFF glömma 3 pinnar.

På något vis känns det ändå som en positiv kraft flyter genom kroppen och optimismen sprudlar trots allt. Jag tror och hoppas på att laget med Nannes klokhet och spelarnas revanschlusta ska ta 3 mycket viktiga poäng. Även om själva guldstriden känns väldigt långt borta just nu.

Dessutom syns att Häckens Erik Friberg inte alls lyckats lika bra på mittfältet de senaste matcherna. Hans löpvillighet och djupledspassningar verkar ha blåst bort med höstvindarna här på västkusten och det om något talar emot Häcken. Friberg är mycket viktig för Häckens kreativa spel på mittplanen, men även det defensiva då han normalt är en mycket hårt arbetande spelare. Nåväl...

Redaktörens tips: BK Häcken - Kalmar FF 1-2
Truppen mot BK Häcken hittar du här.

/Redaktören

5 kommentarer:

Mats sa...

Åker du dit och bevakar våra intressen?
Säg åt dem (KFF) att skärpa sig!!

Redaktören sa...

Ha ha! Jag är på plats och kommenterar matchen för SR webb. Ska framföra dina öskemål :)

Owe sa...

Redaktören nu kämpar vi ordentligt ikväll jävlar anamma.

Heja Kalmar FF röda brödar spela nu så kulan glöder.

FF FF FF

G sa...

Fy fan vad jag hoppas Mendes sätter sina lägen idag och att Dauda fortsätter spela som han gjort senaste matcherna, Skriv nytt efter säsongen med Dauda! Minst 3 år.
Tippar 0-3 vinst, Mendes 3 mål! MendesMania sen! Eller vad tror du redaktören? :)

Redaktören sa...

3-0 till Häcken då :( Näe, det här var inte KFFs match. Mendes var så där va...