fredag 18 september 2009

Inför Örebro


Kära Kalmar FF! Hoppas att ni inte kommer att köra över oss med
alltför många mål. Vi vill ju också vinna ibland.
/Spelarna i ÖSK

Kryss på Fredriksskans förra säsongen och seger på hemmaplan i vårmötet den 23 april med 2-1. Det är Örebros facit mot Kalmar FF de två senaste matcherna. Inget som klingar gutt i kalmaröron och svider en del i samma ögon. Så räkna med en tuff uppgift för KFF på söndag.

Örebro går som tåget just nu i allsvenskan och har faktiskt bara 1 förlust i allsvenskan på de senaste 7 matcherna. Då var det topplaget Elfsborg som knackade dit närkingarna med 2-1 hemma på Borås Arena. Det är med andra ord ett lag i form som kommer till Fredriksskans på söndag. Mycket beroende på att Örebros ständiga skadebekymmer i truppen börjar få ett slut.

Lyckligtvis för Kalmar FFs del så är Örebros mycket duktige offensiva mittfältare, Nordin Gerzic, avstängd och kommer sådeles inte till spel. Högerbacken Patrik Anttonen är fortfarande skadad och missar även han matchen. Men annars är det helt, friskt och toppat hos ÖSK. Det lär bli tuff med andra ord. ÖSK är på gång och är snubblande nära att blanda sig i toppstriden. Men...

Hindret för att nå den absoluta toppen i tabellen för Örebros del heter Kalmar FF. Med eller utan bröderna Elm i laget har Kalmar redan visat att man är att räkna med. Fram har ju, som jag skrivit tidigare, Tobias Eriksson klivit och gett laget den framspelare och målskytt man så väl behöver. Bakom/bredvid Tobias sliter kapten Rydström oförtrutet vidare och ger laget den moral som behövs för att besegra ÖSK och fortfarande se till att KFF är med i toppen av tabellen.

Örebros enda förlust på 7 matcher slås nämligen rejält av Kalmar FF som har 13 matcher och bara en (onödig) förlust. Halmstad av alla bottenlag lyckades ju besegra svenska mästarna hemma med 2-0 den 9 augusti. Det var den senaste förlusten innan IFK Göteborgs ofina seger över KFF med 2-1 i Göteborg den 17 maj.

Nanne har verkligen fått grabbarna att käka rätt sorts gröt och gjutit in ett sjutusan till självförtroende i laget. Fortfarande lever också de allsvenska lagen kvar i sina lögner om att Kalmar nu är rätt dåliga utan någon Elm i laget och därmed betydligt lättare att besegra. Fine... låt de göra det ett tag till. Låt de underskatta oss en aning och därmed låta våra, för närvarande, giftiga anfallare att dräpa även Örebro. Dauda, Santos, Mendes och nu också Tobias Eriksson tror jag fortsätter att leverera. Nannes snack om att vi ska vara som bäst och mest samspelta efter sommaruppehållet lever ju verkligen upp till bevis just nu. KFF är formstarkast i landet och ska förhoppningsvis vara så ända till och med den 1 november.

Följande gäller för seger mot Örebro på söndag:
1. Att försvaret måste stå upp bättre än tidigre. Det finns ibland tendenser till långsamma röreslemönster. Låt oss hoppas på att till exempel Lantz kan leva mer på placeringsförmåga och tuffhet än att bli ifrånsprungen. Nouris positionsspel kan även förbättras det en aning. Annars stycker jag att Wastå ser rätt tät ut längst bak.
2. Att Nanne fortsätter den från förra matchen lyckade 4-3-3-uppställningen. Kändes som laget klarade av att stå upp på mitten trots tre gubbar längst fram och en mindre där bakom. Borde bli så eftersom det nu dessutom handlar om en hemmamatch. Våga!
3. Att anfallarna surrar likt bålgetingar runt och kring Örebros försvarare och gör sig ständigt spelbara.
4. Att chanserna sitter.
5. Att 7000 kommer till Fredriksksnas och hejar på. För Örebro är verkligen inget tråklag längre.
6. Att Örebospelarna inte fattat att de inte spelar på konstgräs och fastnar i det långa gräset i uppspelen och skriker uppgivet:
- Va sjutton! Här går ju inte att spela boll.

Med risk för att bryta min fina svit på 4 matcher med rätt tippade resultat så slänger jag ändå ur mig följande...
Redaktörens tips: 1-0

/Redaktören

Inga kommentarer: