lördag 12 september 2009

Omstart mot TFF utan Elm


Här ska Kalmar ta 3 poäng idag.

Det känns lite märkligt fast ändå skönt. Märkligt att se Kalmar FF spela fotboll utan någon Elm i laget, men skönt att allsvenskan sparkar igång igen. Ett igångsparkande som bjuder på tufft motstånd på Vångavallen för Kalmar FFs del.

Trelleborg FF är sannerligen ingen lätt uppgift för ett nu helt Elmlöst Kalmar FF. Samtidigt är det upp till laget att visa alla belackare att KFF minsann kan spela boll utan någon Elm i laget. Lär av Tom Prahls Trelleborg som hade 10 man borta när det skakade om IFK Göteborg den 26 juli och vann med 2-1 hemma på Vångavallen. TFF har bara 2 förluster hemma i år och hela 7 segrar. 17 mål framåt och bara 6 inslppta är facit i den egna borgen. Ingen lätt match idag för Kalmar med andra ord.

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit eller pratat om Tom Prahls beryktade rävar bakom öronen. Men lita på att han har någon överraskning att bjuda på även idag. Allsvenskans bäste tränare bakom Nanne om ni frågar mig.

Precis som i matchen innan uppehållet så var det Tobias Eriksson och Daniel Mendes som gjorde målen i segermatchen hemma på Fredriksskans mot Trelleborg den 11 maj i år. Och just de två spelarna vill jag se kliva fram när Rasmus och hans bröder lämnat föreningen. Tobias Eriksson måste nu visa att han är den mittfältsstrateg och framspelare som många hoppats på. Mål har han ju redan visat att han kan göra.

Backlinjen har också en del att stå upp mot i den fortsatta toppstriden i allsvenskan. Redan börjar det ryktas om nya spelare i de bakre leden. Något som borde få de fyra där bak att tagga till lite extra mot Trelleborg. På de senaste 6 matcherna på Vångavallen har Kalmar släppt in 8 bollar och bara vunnit 1 enda match mot skåningarna. 1 match har slutat oavgjord och 4 gånger har Trelleborg stått som segrare. Som till exempel förra säsongen när TFF vann med 2-1.

Ingen repris idag tack. Nu gäller det att stå upp, ta på sig blåställen och visa att Kalmar FF minsann vill vara med och slåss om guldet även 2009... med eller utan bröderna Elm i laget.

Trelleborg FF
Skador/avstängningar: Mattias Thylander (s), Max Fuxberg (s), Mattias Nylund (s), Kristian Haynes (o), Marcus Pode (s)

KalmarFF
Skador/avstängningar: Mikael Eklund (s).

Redaktören tips: 1-2

/Redaktören

1 kommentar:

Owe sa...

Du har rätt nu igen 1 - 2

Nu hoppas jag att du har spelat på matchen.

Ännu mer rätt Tobias E assists points.

Vi fortsätter Daniel Mendes mycket duktig och aktiv för att säga mycket postitiv.

Jag tycker även att det mycket positivt att Richardo "Pantro" Santos verkligen springer och jobbar för att bara nämna den fina lyftningen in i mååål 1 - 0.

Tobias E fina passningar Abiola Dauda högkvalitativa 2 - 1 mål.

Det allra positivaste är att Kalmar FF skapar massor av möjligheter, många av dessa var mycket stora chanser snart sitter det ett mål för Daniel Mendes.

Försvarspelet var ganska OK.