söndag 27 september 2009

Inställningen och rörligheten gav Kalmar FF segern


Tummen upp för Mendes insatts mot IFK Göteborg.

Även om det tog lång tid för mig själv att se hela matchen i efterhand så gjorde det liksom ingenting ändå. 2-1 mot IFK Göteborg satt som en smäck den här höstdagen. Själv hörde jag hela dramatiken via radion på Ruddalen där Öster slog V Frölunda med 3-2.

Vissa dagar ska man inte jobba utan sitta hemma och se fotboll på TV. Det här var en sådan. Nu är Kalmar FF helt plötsligt med där uppe igen efter att ha varit avhängda från den absoluta toppstriden. Den här serien svänger å det grövsta 2009. Inte mig emot så länge resultaten går Kalmars väg.

Matchen då? Kalmar FF visade en helt annan inställning och fram för allt rörlighet mot IFK Gbg än vad som var fallet mot BK Häcken. Nu virvlade de rödtröjade omkring på planen och gjorde det mycket svårläst för göteborgarna. Nu lyckades de avgörande passningarna, som jag gnällde över i förra matchen inte nådde sin adress. Nu kämpade och slet KFF i 90 minuter. Något som alltså gav resultat.

Daniel Mendes slet mest och sprang som att det vore hans sista match i karriären. Synd om honom att det inte var har han som fick sätta något av målen. Lägen fanns ju om man säger så. Toppbetyg ändå till Mendes. Dauda var mycket bättre och mer välbalanserad i sitt spel den här dagen. Han sprang, men i den här matchen i rätt lägen samtidigt som hans passningar nådde rätt adress oftare än vad som var fallet mot Häcken. Tror att hans lite mer lugn också gjorde att han avvägde situationerna lite bättre. Nu sprang han inte bara så fort han kunde rakt in i en försvarsmur för att sedan bli stilastående. Nu avvägde han fart och passningarna bättre. Men, Dauda ska vara högt upp i banan och dyka på chanser inte vara en kreatör på mitten. Alltså typ som han gjorde på 1-0 målet.

Rydström och Tobias Eriksson var lysande. Rydström vann boll bakom Eriksson. Spelade sedan ofta fram bollen till just Eriksson som kom med många och bra lösningar matchen igenom. Tobias Eriksson är enligt mig KFFs mest lysande spelare nu när elmarna lämnat in. Som han har växt och växt in i laget den här säsongen den gode Tobias. Mycket bra! Rydströms skäll och gnäll är i och för sig minst lika viktigt för laget. Klokt (om det nu var meningen) av kapten Rydström att ta sitt kort så han blir avstängd mot ÖIS på lördag. Lagom match att vara borta från. Önskar att fler i laget varnat ut sig igår så de är tillbaka till de fyra återstående matcherna efter mötet mot ÖIS.

Försvarsspelet då? Det var inte helgjutet men bra mycket bättre än sist. Nu var det nog Wastå som var lite sämre än backarna. Stefan Larsson dock som alltid bra.

Sedan var det ju hur festligt som helst att se Ricardo Santos hänga in 2-1 med skallen i slutminuterna. Lita på att det målet kommer att gnaga länge länge hos IFK-spelarna. Det kan ge IFK negativ energi och kanske kanske också göra att laget dippar lite nedåt i slutspurten. Guda gutt att se Kalmar FF göra en sådan helgjuten insatts när det som mest behövdes.

Jo, jag glömde att lämna in resultattipset igen :( Fast å andra sidan så gör det inget så länge Kalmar FF stormar mot toppen. Håll nu tummarna för Djurgården i derbyt mot AIK på måndag. Då kan allt hända :)

/Redaktören

Inga kommentarer: