onsdag 26 november 2008

Bandysnack

Ny seger för överraskningslaget Kungälv.

IFK Kungälv reste sig efter två raka förluster mot Västerås och Sandviken och vann på Skarpe Nord inför 1458 åskådare över Hammarby med hela 5-1. Inte illa!

Många experter hade nog räknat bort Kungälv efter de två förlusterna mot de två topplagen. Men trots att de flerfaldiga SM-finalisterna Hammarby stod på andra sidan och dessutom tog ledningen med 1-0, så ville Kungälv något annat.

Man började lyfta bollar fram på lagets snabbskrinnande anfallare och visp... så stod det helt plötsligt 4-1 till hemmalaget. Det tog bara 11 minuter att vända matchen. Hammarbys erkännt fina passningsspel gick helt i stå på den usla isen. Inget fungerade för gästerna och tränare Stefan "Lillis" Jonsson tog time out. Det hjälpte inte heller.

I andra halvlek kunde Daniel Gratjiov smälla in 5-1, hans tredje mål för kvällen, och punktera matchen. Kungälv var bättre, Kungälv var vassare och Kungälv hade taktiken som nu förde upp laget på sjätte plats i tabellen med 8 ihopspelade poäng. Inte illa av en nykomling.
Jag njöt av att sitta och titta på underbart snabbskrinnande bandyspelare under 90 minuter. Finns nog ingen sport där spelare fortfarande kan ta sig från egen planhalva till motståndarmålet utan att bli ihjälslagen eller ihjälsparkad. Underbart att se! Det tyckte nog redaktör Stenberg från GP som också fick något vått i blicken under bandyfesten på Skarpe Nord.

Tabellen och övriga resultat i bandyns elitserie hittar du här.