tisdag 11 november 2008

En skön snubbe

Danska Randers är att gratulera! Efter nyår tar Gais mittback Bobbie Friberg Da Cruz färjan över sundet och ansluter till SAS-ligan. Det bli en stor förlust för göteborgarna att tappa sin mittback. Inte bara som spelare utan även som människan Bobbie.



Hans sista år i Gais blev troligen hans bästa. Även om han själv deppar över att han förra året blev laget bäste målskytt och i år inte hittat målet en enda gång så har 26-åringen växt enormt som spelare. Tacka lagets tränare Magnus Pehrsson för det. Pehrsson såg snabbt Bobbies färdigheter som mittback. Snabbb, lång och positionssäker har gjort att det blev 30 matcher i år för den långe ynglingen. Till och med när stjärnbacken Richard Ekunde kom tillbaka från skada var aldrig Friberg Da Cruz position i fara. Stort bara det!



Under en timme på Café Cappuccino i centrala Göteborg hann Bobie berätta en hel del intressanta och också svåra minnen från sitt fotbollsliv och sin barndoms- och ungdomstid i stan.
Bland annat att han för 10 år sedan fick en ny livsgnista när han skrev på för Gais. Det efter att han var med vid den fruktansvärda brandkatastrofen på Hisingen 1998 och där mista en god vän.
- Jag har ju en mycket energisk mor som hatade när jag bara satt hemma och inte gjorde någonting. Så efter mycket tjöt från henne så tog jag tag i det, berättar Bobbie.
Å det var i den vevan som Gais hörde av sig och den då 16-årige fotbollstalangen fick något nytt och fräscht att tänka på och ta tag i.

Redaktören minns också ett möte med Bobbie och han bror Johan när de tog oss till Kistinaplan i Angered. En liten oansenlig grusplan med ett såsdant där högt slitet staket runt om. Där väcktes barndomsminnena till liv för en stund igen för bröderna som friskt bjöd på sig själva. Det blev ett underbart reportage om derar första stapplande steg in i fotbollskarriären.

Nu lämna Bobbie Gias för proffslivet i danska Randers. Redaktören ställer sig upp och bugar och önskar Bobbie Friberg Da Cruz lycka till i sitt nya liv som proffs.

Glömde jag säga att Bobbie är en hängiven Manchester Unitedfan. En gåva så stor att den bara måste nämnas... :)



/Redaktören




1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till Bobbie Friberg Da Cruz
och till Randers.

Lycka till Bobbie !