torsdag 6 november 2008

Vi har mötts förut


Kalmar FF:s målvakt, Ingemar Haraldsson, klarar
attacken från Elfsborgs, Rune Idh, 1951.

Vi har stött på dem förut! De gul/svarta från Borås. Då 1951 så slogs båda lagen i botten av tabellen. Nu är det dags att göra upp med boråsarna igen. Men den här gången slåss båda lagen om guld. Å den här gången kommer det att bli Kalmar FF som avgår med segern.

Bilden är från 1951 när den dåvarande storstjärnan Rune Idh inte lyckades överlista Kalmars målvakt, Ingemar Haraldsson. Det blev förlust ändå för FF inför en då segertörstig hemmapublik. Kalmar FF slutade säsongen 1950/51 sist i tabellen och var tvugna att lämna fotbollens finrum. Elfsborg slutade 10:a och klarade sig kvar tack vare bättre målskillnad än AIK.

Nu skriver vi 2008 och vi vänder på tabellen från 50-talet. Kalmar FF i topp och har slagläge att ta hem klubbens första SM-guld. Elfsborg kan ta in de där 3 poängen som skiljer lagen åt just nu i den sista omgången. Om så skulle bli fallet så är det ändå KFF som den här gången har målkvoten på sin sida. För utan Rune Idh i laget så fixar inte Elfsborg det här.

Nej, den här gången blir det Kalmar FF som går segrande ur striden. Tänk vad historiens vingslag kan vara intressant ibland.


/Redaktören
Ps. Intressant förresten att "Mål-Harald" senare lämnade Kalmar FF för just Elfsborg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ingemar Haraldsson var en alldeles utmärkt målvakt. Han hade platsat fint i nutida Kalmar FF.
Företrädaren, Bengt Kjell, som kom från Nybro IF och gick till AIK var elegant och mycket säker på alla höjdbollar. Läste på AIK:s hemsida att han blev betänksam när han kom till Solna och fick erfara att de tränade på grusplaner o annat skräp.
Det var bättre på Viktoriavallen och på naturgröna Fredriksskans ..

Anonym sa...

Redaktören du gör ett alldeles utmärkt bra jobb. Kanonbra !

Ett stort tack !

Ejnare jag instämmer till fullo i allt du säger om både Ingemar och Bengt. :-)