fredag 28 november 2008

MP lämna Gais

Gais tränare Magnus Pehrsson lämnar klubben för en trolig flytt över sundet till danska Ålborg. Även om inte affären med Ålborg är i hamn ännu så säger Gais ordförande Christer Wallin till Redaktörens skans att
- Pehrsson är förlorad för Gais.

Christer Wallin har svårt att dölja sin besvikelse över hur han anser Magnus Pehrsson har gått bakom ryggen på på klubben och uppenbarligen ljugit dem rakt upp i ansiktet.
- Så sent som förra veckan sa Magnus att det var Gais som gällde. Nu helt plötsligt fattas bara underskriften för att han ska vara klar för Ålborg, säger en uppgiven Wallin.

Å faktum var att på den årliga avslutningsfesten för säsongen på fesvåningen Valand i centrala Göteborg så stod MP i Klubb-TV Gais och sa:
- Det är Gais som gäller.

Ryktena kring Gais succétränare Magnus Pehrsson har varit många sedan klubben spikade sin elfte plats i tabellen. Först var det Perssons gamla klubb Djurgården som det ryktades om. Men det förnekade både Pehrsson, Gais och DIF att det skulle bli aktuellt.

Förra helgen sågs dock gaistränaren i Danska Ålborg. Ett möte som danskarna senare medgav hade ägt rum.

I tisdags gick Gais ut med ett kort pressmeddelande som berättade att klubbens tränare besökt den danska toppklubben. Gais hade dock inte hört något från Danmark om intresset för svensken.

Nu är spekulationerna över. Magnus Pehrsson lämna Gais och kommer med största säkerhet att vara tränare i danska Ålborg nästa säsong.

För Gais del handlar det nu om att så snabbt som möjligt sätta igång reservplanen och söka efter en ny tränare. En inte helt lätt uppgift med tanke på det sena avhoppet från MP.
- Det finns fortfarande några intressanta tränare kvar. Vi har faktiskt redan intervjuat och träffat ett par, medger klubbens ordförande, Chister Wallin.


/Redaktören

Inga kommentarer: