måndag 17 november 2008


Utsikt från det nordvästra hörnet.

Den nya arena i Göteborg börjar nu på allvar att se färdig ut. Från en plats högt upp på läktaren är det egentligen bara den gröna gräsmattan som fattas. För er som inte har varit där... Det komer att bli fint, det kommer att bli kanon, det kommer att bli helt fantastiskt att gå på allsvensk fotboll nästa säsong i Göteborg. Om man inte håller på BK Häcken förstås.

Det mest fantastiska med den nya arenan är förstås att alla ser lika bra var man än sitter. Lägg därtill närheten till själva planen och ni fattar nog själva att produkten fotboll kommer att få en rejäl ansiktslyftning inför nästa säsong.

Även interiörsarbetet är nästan klart. Duschar, omklädningsrum, loger, restaurangen, pressplatser, domarrum och annat börjar verkligen likna något. Å hela tiden slår mig samma sak var jag än befinner mig på arenan... Man ser ju så himla bra tack vare att alla kommer så nära.


Alla vill vara och få sin del av kakan.

Man har till och med kommit så långt att viktiga män och kvinnor i kostym allt mer syns på bygget för att bli fotograferade. Även idag fotograferades det friskt på en sådan där grupp människor som gillar att bestämma.
- Vilka är ni? Vad gör ni här? Hur kom ni in? Det var några av de frågor som haglade över oss från kostymgänget.
- Vi ska intervjua arenachef, Jonas Georgsson, sa jag.
- Hrmm...jaha...då så, fick en ur sig. Ja, då så!
Var vid Georgsson dök upp och gav oss ett varmt handslag.
- Välkommen grabbar! Då kör vi, Sa Georgsson och tog oss på en guidad tur.
Vad är det man brukar säga... Det gäller att känna rätt folk.

Gerorgsson var till och med så ödmjuk att han frågade om vi tyckte att vi saknade något utifrån perspektivet att vi jobbar som press.
- Nä, sa vi. Här verkar finnas det mesta.


/Redaktören

Inga kommentarer: