torsdag 20 november 2008

Inte sedan Tony Perssons tider


Viktor Elm inbytt mot Holland

Inte sedan Tony Persson gjorde mål i landskampen mot DDR den 19 maj 1982 i Halmstad har Kalmar FF haft en svensk landslagsspelare på planen. Igår i matchen mot Holland var det dags igen.

I den 77:e matchminuten sprang Viktor Elm (ej ännu i SC Heerenveen) in på planen i Amsterdam mot Holland. Elm fick i sin först bollkontakt ett bra läge att kunna få in bollen bakom den till synes osäkre Vorm i holländarnas mål. Efter den möjligheten såg vi lika mycket av Viktor som vi antagligen kommer att göra av honom i Kalmar FF i framtiden. Ingenting alltså!

Nåväl, debuten på planen i landslaget är gjord för 23-åringen från Broakulla. Stort bara det. De flesta experter var väl ganska överrens om efter matchen att vi kommer att få se betydligt mer av den långe gänglige mittfältare i landslaget i framtiden. Förbundskapen Lagerbäck är väl inte direkt känd för att använda sig av yngre framtidsspelar allt för mycket i matcherna. Så jag tror att Viktor Elm var ganska nöjd med att bara få känna hur det var att springa in på en jättestadion som Amsterdam Arena och bara känna på det så att säga.

Att orka bry sig och rasa över att Viktor Elm inte fick mer speltid tycker jag är bortkastad energi. Han kom in, han gjorde vad som förväntades av honom och han komer att få mer speltid i framtiden. Thats´s it! Skynd långsamt, som det lite torrt brukar heta.

Men det var stort att se en Kalmar FF-spelare springa in på planen i landskampssammanhang igen. Tony Persson hängde en balja i 2-2 matchen mot DDR på sin tid 1982. Fast alla kan ju inte ha maxflyt. Som sagt, Viktor Elms tid kommer.


/Redaktören

Inga kommentarer: